Brakonieriui už kilpa sugautą tauriojo elnio jauniklį gresia susimokėti beveik 7 tūkst. eurų | kl.lt

BRAKONIERIUI UŽ KILPA SUGAUTĄ TAURIOJO ELNIO JAUNIKLĮ GRESIA SUSIMOKĖTI BEVEIK 7 TŪKST. EURŲ

  • 5

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai praėjusių metų gruodžio pabaigoje nustatė du itin šiurkščius medžioklės pažeidimus. Vienas asmuo Elektrėnų savivaldybėje kilpa sugavo tauriojo elnio jauniklį. Dar du pažeidėjai išaiškinti atlikus išsamų tyrimą dėl draudžiamu laikotarpiu sumedžioto ir išdoroto stirnos patino Plungės rajone.

Kilpa pagautas tauriojo elnio jauniklis 

Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai iš medžiotojų gavę informacijos apie Elektrėnų savivaldybėje kilpoje rastą negyvą tauriojo elnio jauniklį, atliko patikrinimą. Vietoje, kur buvo pastatytos kilpos, rastas sugautas laukinis gyvūnas. Aplinkosaugininkai sniege pastebėję žmogaus pėdsakus netrukus susekė pažeidėją ir rado dar šešias pastatytas kilpas. 

Už neteisėtą medžioklę kilpomis asmeniui gresia iki 1,7 tūkst. eurų bauda ir reikės atlyginti laukinės gyvūnijos ištekliams padarytą žalą – 4 tūkst. 937 eurus.

Kilpos laukiniams gyvūnams gaudyti neteisėtas ir itin brutalus medžioklės įrankis, nes pasmerkia gyvūną ilgoms kančioms. Pakliuvęs į kilpą žvėrelis, norėdamas pasprukti, ilgai blaškosi, kol uždūsta.

Draudžiamu metu sumedžiotas stirnos patinas

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai reide Kretingoje sustabdė visureigiu važiavusį medžiotoją. Per patikrinimą medžiotojas pateikė aplinkosaugininkams medžioklės lapą, kuriame buvo reikiami įrašai apie medžioklėje sumedžiotą stirną. 

Apžiūrėjus automobilį aplinkosaugininkams kilo įtarimas, kad rasta išdoroto gyvūno mėsa gali būti ne tik stirnos. Įtarimai pasitvirtino – be stirnos buvo sumedžiotas ir suaugęs, ragus numetęs, stirnos patinas. 

Paaiškėjo ir daugiau tyrimo detalių: gyvūnas sumedžiotas draudžiamu laikotarpiu Plungės rajone.

Be to, nustatyta, kad medžiotojas su kitu medžioklės būrelio nariu gyvūną išdorojo vieno iš jų namuose ir dorojimo atliekas išvežė bei išmetė į griovį netoliese. 

Asmenims už šiuos pažeidimus gresia iki 1,8 tūkst. eurų baudos. Nušovęs ir gabenęs stirniną asmuo neteko visureigio „Toyota Land Cruiser“, graižtvinio šautuvo ir turės atlyginti laukinės gyvūnijos ištekliams padarytą žalą – 2 tūkst. 345 eurus. Medžiotojams gresia netekti teisės medžioti iki 5 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Kilpomis gaudyti yra niekšiška. Būtina pati brakonierių pakabinti už kiaušinių, kad pajustų tą malonumą, kurį jaučia žvėris...

kilpą jam už kiaušių ir pakabinti

o tuos 7000€ galės susimokėti plastikos chirurgui už naujos putės suformavimą

Mikalda sake

Karma bus visiem žvereliu kankintojams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS