Bus teisiami šimtuose vairuotojų medicininių knygelių įrašus klastoję asmenys | kl.lt

BUS TEISIAMI ŠIMTUOSE VAIRUOTOJŲ MEDICININIŲ KNYGELIŲ ĮRAŠUS KLASTOJĘ ASMENYS

  • 2

Sostinės policijos pareigūnai nustatė asmenis, kurie šimtuose vairuotojų medicininių knygelių suklastojo įrašus, įtariamiesiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, lapkričio 28 dieną pareigūnai Vikingų gatvėje patikrinimui sustabdė automobilį BMW, kuriuo vyko du asmenys.

Kaip paaiškėjo, automobilį vairavo jau kriminalinę praeitį turintis ir policijai žinomas asmuo, o kartu važiavęs keleivis – vienos didžiausių šalyje veikiančios logistikos įmonių darbuotojas.

Automobilio salone buvo rastos keturios užsienio šalių piliečiams, dirbantiems Lietuvoje vairuotojais, išduotos asmens medicininės knygelės (sveikatos pasai) su tos dienos gydytojų išvadų įrašais apie darbui tinkamą sveikatos būklę bei šeši antspaudai ir spaudai su gydymo įstaigų, gydytojų bei diagnozių rekvizitais, kurie sutapo su antspauduotais atvaizdais asmenų medicininėse knygelėse.

Tyrimo metu, pas įtariamuosius ir dviejose stambiose logistikos įmonėse, buvo atliktos kratos, kurių metu rasti dar trys antspaudai ir spaudai su gydymo įstaigų, gydytojų bei diagnozių rekvizitais, per 1500 vairuotojais dirbančių asmenų medicininės knygelės, 392 vairuotojų sveikatos patikrinimo medicininės pažymos su gydytojų išvadomis ir analogiškais rastiems antspaudams atvaizdais.

Taip pat paaiškėjo, kad vienas iš įvykio vietoje rastų antspaudų yra atvaizdu analogiškas antspaudui, kuris buvo pagrobtas plėšimo metu 2022 metų rugpjūtį Naujininkų mikrorajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

elektrikas aferistas ryskus perekupas... nu jus nesakykit..

kad jiem bus...blogai... firma didele pasirasys abonementa elektrai su manimi...as padarysiu nuolaida reikiamiems asmenims...sie padarys nuolaida .... tiesiems... o jei reikes ka sedetu tai paskambisiu draugeliuj tas bomza PSD vezdu sukaliecintas pilietis su malonumu iki pavasario atsedes uz visus ...

Adva"kotas \\\\\\.../////

LR "teimas" išteisins,nes ne višta,o stambi afera.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS