Į kiemą skriejo sprogmenys: šis įvykis – kaip žaibas iš giedro dangaus | kl.lt

Į KIEMĄ SKRIEJO SPROGMENYS: ŠIS ĮVYKIS – KAIP ŽAIBAS IŠ GIEDRO DANGAUS

  • 7

Kėdainių rajono gyventojai ruošiasi apsiginkluoti vaizdo stebėjimo kameromis po to, kai į vieno kaimyno kiemą viduryje nakties buvo įmesti ir kieme susprogdinti imitaciniai sprogmenys. „Iš važiuojančios ar stovinčios mašinos buvo metami sprogmenys, kurie nuskriejo maždaug apie 15-17metrų“, – LNK pasakojo Kėdainių rajono verslininkas Donatas.

Vyras papasakojo, kas vyko namų kieme vidury nakties, kai visą šeimą iš miego prižadino didžiulis trenksmas. Į Donato kiemą atskriejo du sprogmenys.

„Vieną sprogmenį radom šalia gyvenamojo namo kairėje pusėje, o kitą sprogmenį radome šalia kito medinio namo dešinėje pusėje. Jei būtų rimtesni sprogmenys, tai būtų rizika, kad čia galėjo viskas užsidegti“, – pasakojo Donatas.

Vyras teigė, kad sprogimo garsas buvo didelis.

„Pradėjo šunys loti, tada jie pribėgo prie vartų ir po kelių akimirkų išgirdome pirmąjį sprogimą, o po 10-15 sekundžių ir antrąjį“, – sakė pašnekovas.

Ekspertai aiškinasi, kokie tai buvo sprogmenys.

„Pirminiais duomenimis, buvo įmesti du imitaciniai, mokomieji sprogmenys. Jie sprogo ir pasklido daug dūmų“, – komentavo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Nepatvirtintais duomenimis, tai galėjo būti kariuomenėje naudojami imitaciniai sprogmenys. Kariuomenės atstovas sakė, kad tokių daiktų kariškiai ne pratybose negali turėti, jų naudojimas griežtai reglamentuotas.

„Yra išduodami griežtos apskaitos būdu, tie sprogmenys, kurie pratybų metu yra nepanaudoti, jie turi būti grąžinti, po pratybų kiekvienas karys pasako deklaraciją, kad jokių sprogmenų imitacijos prie savęs neturi ir jie viską grąžina“, – teigė kariuomenės atstovas Jurgis Norvaiša.

Kitaip tariant, jeigu kažkas tokius sprogmenis išsinešė ar kažkam perdavė, jie buvo pavogti. Gyventojai po tokio išpuolio tikino miegantys neramiai: „Šeima yra persigandusi. Ne tik šeima, bet ir kaimo gyventojai, nes iki šiol tokio įvykio šioje gyvenvietėje niekada nėra buvę.“

Miestelio seniūnaitis Tomas Mickevičius sakė, kad tykioje gyvenvietėje tokio išpuolio tikėjosi mažiausiai: „Man šis įvykis – kaip žaibas iš giedro dangaus. Šis kaimas yra ramus, aš asmeniškai labai saugiai čia jaučiuosi, nustebau, kad taip atsitiko.“

Pasak seniūnaičio, pasigirsta kalbų, kad dabar miestelyje reikėtų įrengti vaizdo stebėjimo kamerų, tokių užmojų būta dar pernai, tačiau dėl techninių kliūčių kameros neįrengtos. Tą padaryti bus bandoma šiemet.

Tai jau ne pirmas kartas, kai verslininko namai tampa atakų objektu, prieš pusmetį čia policija skubėjo pirmą kartą.

„Šis gyvenamasis adresas policijai yra žinomas. Žiemą buvo kreiptasi į policiją, nes raudonais dažais buvo ištepliota šio namo tvora“, – teigė policijos atstovė.

Pats verslininkas sakė įtariantis, kas galėjo šitaip pasielgti, tačiau policija dar nieko nesulaikė. Pradėtas tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sužaloti žmonių sveikatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Patarimas

Pratinkitės, tuoj tikrais sviediniais ir minomis prades lyti. Kaip ukrainoje.

svilainis

Ale toks linksmas,taip džiugiai pasakoja...

!!!!!!

Visais laikais prie bet kurios valdzios armijojtvarkos nebuvo ir nebus Absoliute betvarke Uz buteli ir kulkosvaidi su soviniais isnes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS