Įsibėgėjusi žiema ir tūkstantinės baudos baltarusiškų cigarečių kontrabandininkų neatbaido | kl.lt

ĮSIBĖGĖJUSI ŽIEMA IR TŪKSTANTINĖS BAUDOS BALTARUSIŠKŲ CIGAREČIŲ KONTRABANDININKŲ NEATBAIDO

  • 2

Miškingoje Druskininkų savivaldybės vietovėje pasieniečiams įkliuvo jaunas Lazdijų rajono gyventojas, apsikrovęs ryšuliais su baltarusiškomis cigaretėmis, kurių vertė – daugiau kaip 6,5 tūkst. eurų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Žvarbus oras, intensyvus snygis ir gilios pusnys kontrabandinių cigarečių „verslininkams“ – ne kliūtis. Užtat pasieniečiai turi galimybę tobulinti savo pėdsekystės įgūdžius, patausoti tarnybinių šunų letenas, kuriems storas sniego sluoksnis – rimtas išbandymas.

Sekmadienio naktį Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo apylinkėse tarnybą vykdę VSAT Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo sniege paliktus batų pėdsakus. Jais sekdami pasivijo ir sulaikė jauną vyrą, apsikrovusį juodos spalvos nešuliais. Išaiškėjo, jog tai pasieniečiams jau pažįstamas 21-erių Lazdijų rajono gyventojas. O aštuoniuose ryšuliuose, apsuktuose polietileno plėvele, jis gabeno 1,6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 6  tūkst. 624 eurai.

Taip pat nustatyta, kad esant paskelbtai valstybės lygio ekstremaliajai situacijai, lazdijietis pasienio ruože buvo be VSAT išduoto leidimo. Pasienio teisinį režimą reglamentuojančius teisės aktus pakartotinai pažeidusiam vyrui skirta 170 eurų bauda.

Sulaikytą baltarusiškų rūkalų nešiką ir jo gabentas cigaretes pasieniečiai pristatė į Druskininkų užkardą. Lazdijietis surašė paaiškinimą dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo. Vyras išreiškė pageidavimą jo administracinio nusižengimo bylą išnagrinėti jam nedalyvaujant. Už pakartotinį akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką numatyta 5 tūkst. 760 – 6 tūkst. eurų bauda.

GALERIJA

  • Įsibėgėjusi žiema ir tūkstantinės baudos baltarusiškų cigarečių kontrabandininkų neatbaido
  • Įsibėgėjusi žiema ir tūkstantinės baudos baltarusiškų cigarečių kontrabandininkų neatbaido
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tfu

Užminuot sieną,tada nei pabėgėlių nei kontrabandos nebūtų. Nei brudai kacapai snarglių nekištų.

Pilietis

Turim tokius kaimynus ir dar keliam akcizus tabakui, kai juos kaip tik reikia mažint, tada gal ir kontrabanda sumažetu ir mokesčiu daugiau surinktume. Bet negalime, nes okupantu valdžia iš Briuselio tuoj baudom prades gazdint

SUSIJUSIOS NAUJIENOS