Išvados: septynių mėnesių kūdikis Šiauliuose mirė nuo sužalojimų | kl.lt

IŠVADOS: SEPTYNIŲ MĖNESIŲ KŪDIKIS ŠIAULIUOSE MIRĖ NUO SUŽALOJIMŲ

  • 1

Šiauliuose ligoninėje 7 mėnesių mergaitė mirė dėl sukrėsto vaiko sindromo, tai traktuojama kaip smurtinė mirtis. Mažylės mirtinu sužalojimu įtariama motina ir jos sugyventinis.

Šiaulių apygardos prokuratūra, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui dėl galimo 7 mėnesių mergaitės nužudymo, gavo specialisto išvadą dėl kūdikio mirties priežasties.

„Šis faktas tik dar labiau pagrindžia mergaitės motinai ir jos sugyventiniui pareikštus įtarimus dėl nužudymo“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Šiuo metu kūdikio motina yra suimta. Merginos sugyventiniui skirtos kitos kardomosios priemonės. Iš jo paimtas asmens dokumentas bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti su įpareigojimais, taip pat jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Šis faktas tik dar labiau pagrindžia mergaitės motinai ir jos sugyventiniui pareikštus įtarimus dėl nužudymo.

Tyrimą organizuojanti Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą, prašydama įtariamai motinai skirti stacionarią psichologinę psichiatrinę ekspertizę. Taip bus siekiama išsiaiškinti, ar įtariamoji yra pakaltinama, ar įvykio metu galėjo suvokti savo veiksmų pavojingumą ir gali atsakyti už savo veiksmus. Ekspertizė šiuo metu yra atliekama.

Vasario pabaigoje mergaitė naktį iš buto Tilžės gatvėje buvo atgabenta į Šiaulių ligoninę. Kūdikį buvo ištikusi klinikinė mirtis, jis reanimuotas ir gydytas reanimacijoje, tačiau vėliau mirė.

Pirminė medikų diagnozė buvo kraujo išsiliejimas į smegenis. Medikai jau tada darė prielaidą, kad kūdikis turėjo būti smarkiai supurtytas arba sumuštas, jie teigė pastebėję galimo smurto žymių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rina

Baisu..baisu..baisu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS