Kačiuką iš penkto aukšto išmetusiam vyrui – viešieji darbai | kl.lt

KAČIUKĄ IŠ PENKTO AUKŠTO IŠMETUSIAM VYRUI – VIEŠIEJI DARBAI

  • 3

Alytaus rajono apylinkės teismas šią savaitę 57 metų alytiškį R.R. pripažino kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Vykdydamas teismo baudžiamąjį įsakymą, jis privalės per keturis mėnesius atidirbti 80 valandų visuomenės labui, pranešė teismas.

Apie įvykį liepos 9 dieną policijos pareigūnams pranešė S. G. Pasistatęs automobilį kieme, pastebėjo susibūrusius verkiančius vaikus. Ant šaligatvio gulėjo negyvas kačiukas, o vaikai jam paaiškino, kad R.R. išmetė gyvūną pro savo buto, esančio penktame aukšte, langą. 

R.R. buvo neblaivus, jis paaiškino, kad taip pasielgė su savo augintiniu tik dėl to, kad kačiukas jam tapo nereikalingas ir jis norėjo juo atsikratyti.

Tai jau antras atvejis per pastarąsias dvi savaites, kai Alytaus rajono apylinkės teisme yra baudžiamas asmuo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Rugsėjo 3 dieną teismo baudžiamuoju įsakymu tris kartus teistam alytiškiui S.K. paskirta 90 parų arešto bausmė už žiaurų elgesį su šuniu.

Kaltinamasis S.K. savo kaltę pripažino iš dalies ir paaiškino, kad taip pasielgė gindamas vaikus. Šuns šeimininkas M.J. ėjo pašerti savo augintinio, o paskui jį voljero link ėjo trylikametė, ant rankų nešdama dvimetę kaltinamojo dukrą.

Šeimininkui atidarius voljero vartus, šuo išbėgo ir įkando dvimetei į koją. Tai pamatęs kaltinamasis pribėgo prie šuns ir rankomis bei kojomis sudavė šuniui į įvairias kūno vietas, du kartus pakėlė ir trenkė jį ant žemės, kol šuo aprimo. Po kelių minučių pamatęs, kad šuns būklė labai prasta, kad jis kankinasi ir dėl stiprių sužalojimų neišgyvens, pribaigė jį pagaliu.

„Liudytojų parodymai patvirtino, kad kaltinamasis puolė šunį, kai grėsmės jo dukrai ir kitiems asmenims nebebuvo, nes šunį jau buvo atitraukęs jo šeimininkas. Teismas pripažino, kad kaltinamojo veiksmai šuns atžvilgiu laikytini tyčiniu žiauriu elgesiu su gyvūnu, o už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė“ - rašoma pranešime.   

Kaltinamiesiems paaiškinta, kad nesutikdami su teismo baudžiamaisiais įsakymais paskirtomis  bausmėmis, per keturiolika dienų nuo įsakymo įteikimo dienos turi teisę paduoti Alytaus rajono apylinkės teismui prašymą, reikalaudami surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jazmin

Blogai kai smegenų mažiau,o neapykantos ir žiaurumo daugiau nei pas šunis...O bausmės tai juokingos...Taip ir kviečia mėšlagalvius dar ir dar kartoti žiaurius nusikaltimus prieš gyvūnus ir ne tik...

em

Pati is penkto auksto. Kitiems erodams butu puiki pamoka.

liudvikas,germany

tokius pridurkus,besirdzius per svelniai nubaude,reikejo bent po metus zypes duoti,o ten zypes gyventojai uz gyvunu nuzudyma,gerai paaukletu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS