Panevėžyje siautėja nesutramdoma vandalė – išeina iš areštinės ir vėl barškina institucijų langus | kl.lt

PANEVĖŽYJE SIAUTĖJA NESUTRAMDOMA VANDALĖ – IŠEINA IŠ AREŠTINĖS IR VĖL BARŠKINA INSTITUCIJŲ LANGUS

  • 13

Panevėžyje siautėja nesutramdoma vandalė. 32 metų moteris vieną po kito barškina valstybinių institucijų langus. Vien per šį mėnesį išdaužė Panevėžio apygardos teismo ir Panevėžio apylinkės prokuratūros langus. Kenčia ir nakvynės namai bei jų darbuotojai ir gyventojai – vadovei net teko apleisti darbo vietą. Apie nesustabdomą Panevėžio jėgą pasakojama LNK reportaže.

Kad galima vasarą gyventi su kiaurais langais, įrodė Panevėžio apygardos teismas, kai daugiau negu prieš savaitę neprognozuojamu elgesiu mieste garsi panevėžietė čia iškūlė net dešimt stiklo paketų. Pasak Apygardos teismo, vasarą langų užsakymams eilės, todėl vienas reikšmingiausių Panevėžio pastatų, nėra ko slėpti, kaip vaiduoklis. Tačiau nuo trečiadienio – jis ne vienišas. Kompaniją ne savo noriu palaiko Panevėžio apylinkės prokuratūra, akmeniu ar plytgaliu nuo tos pačios moters gavusi į du pastato langus.

„Tai yra alkoholio vartojimo padarinys, asmenybė žmogaus ir ilgas nesustabdymas“, – konstatavo Panevėžio apylinkės prokurorė Lina Lomonienė. Prokurorė mini, kad 32-ejų panevėžietė yra nuostolių pridariusi ne tik prokuratūrai ir teismui – įtariamoji per ilgus metus yra nusiaubusi ligoninę, greitųjų automobilius, iškūlusi savivaldybės nakvynės namų langus – ir nieko, pasėdi areštinėje ir vėl į žygius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes imsimės priemonių, kad ikiteisminiuose tyrimuose, kurie yra pradėti dėl šių įvykių, būtų surinkti visi duomenys, visi įkalčiai, visi įrodymai, kad jų pakaktų kreiptis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės ir kad šitas asmuo būtų sustabdytas“, – tikino L. Lomonienė

Griežčiausia priemonė šiame etape – suėmimas. Šiandien įtariamajai baigiasi sulaikymo terminas. Tačiau Panevėžio socialinių paslaugų centras, kuris oficialiai benamę apnakvindina, įsitikinęs, kad ji iškart prisistatys čia, ir, jeigu bus išgėrusi, gyventojai ir darbuotojai vėl tradiciškai užsirakins, kad nesulauktų plytos ar peilio.

Įtariamoji per ilgus metus yra nusiaubusi ligoninę, greitųjų automobilius, iškūlusi savivaldybės nakvynės namų langus – ir nieko, pasėdi areštinėje ir vėl į žygius.

„Savivaldybės nuomonė buvo tokia, kad už šitą neadekvačią moterį, kuri daužė ir badė su peiliais duris, atsakinga turėjo būti vadovė. Ji neįleido jos ir tuo ji kalta – kad neįleido neadekvataus žmogaus“, – pasakojo kitas nakvynės namų gyventojas Aurimas. „Kas atsitiko su vadove?“ – klausė žurnalistė. „Pasikeitė vadovė“, – atsakė Aurimas.

Nakvynės namų vadovės išties nebėra. Neoficialiai jos išėjimas iš darbo iš dalies susijęs su bename, kuri gerai žino tik savo teises.

„Na, žinokite, ne tik vadovė, ir mes visi jau pakalbame, kad mums tikrai yra labai sunku su tokia kliente dirbti, kai nėra sprendimo jokio“, – sakė viena iš nakvynės namų darbuotojų.

Suskaldytais langais Panevėžio apygardos teismas – nukentėjusiosios statuse, todėl nesikiša.

„Negali, todėl, nes teismas yra teisminė instancija, kuri nagrinėja bylas, o ne organizuoja jų tyrimą. Tai visiškai skirtingos kompetencijos“, – sakė Panevėžio apygardos teismo teisėjas Sigitas Bagdonavičius.

Savivaldybės teigimu, dėl siautėjančios moters viena institucija nieko nepadarys. Būtina jėgas suvienyti.

„Tie susitarimai ir vyksta, iš tikrųjų, jeigu kalbėti su kitomis institucijomis, tai tikrai kiekviena institucija galėjo pasakyti, tikrai, aš nenoriu atskleisti, kokie susitarimai, bet tikrai darbas šiuo klausimu vyksta“, – tikino ir Socialinių paslaugų poskyrio vedėja Rasa Urbonavičienė.

Dėl išdaužytų prokuratūros langų policija eilinį kartą pradėjo tyrimą – penktą šiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

123

Neigali policija, prokuratura. Tai valstybes saugumo garantas.Ir tai tik viena moteris. Apie kokia salies gynyba galima tada kalbeti. Isivaizduokit, ateina koks desimt zaliu zmogeliuku ginkluoti plytgaliais ir kol ištirs byla,Valstybes nebėra.

Labai

keista, matomai valstybinės institucijos ir medikai tiek nuskriaudė, kad išsilieja ant jų, kažkodėl nematau jog būtų parašyta, kad gadintų gyventojų turtą. Jei ji serga, reikalinga suteikti pagalbą, įspūdis toks , kad prokuratūrai reikalingas rezultatas kiek buvo išaiškinta nusikaltimų, o tas žmogus vis labiau klimsta ir vistiek gyvenime ateina laikas kai jau tiek bijojai, kad bijoti nebėra ko. O tokiem nuomonių turėtojams " kur privažiuoti" , bent kilometrą nueik naktį mieste, nereikės nei važiuoti. Beje pažiūrėkite ANK ir BK ...jei trumpai, pagal ANK kai kuriuos straipsnius gavęs baudą žmogus mirs badu, bet pagal BK jis pabūs pataisos namuose bent pusmetį ir mokėti nieko nereikia ir sotus. Žodžiu...

As

...reiškia,kad visi kas tik nori gali daužyti langus...kol neįvyks žmogžudyste valdžia "bejėgė".Durniu laivas ir tiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS