Pasieniečiai sulaikė du turkus: pateikė padirbtus leidimus gyventi Graikijoje | kl.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ DU TURKUS: PATEIKĖ PADIRBTUS LEIDIMUS GYVENTI GRAIKIJOJE

  • 3

Šiaulių pasieniečiai sulaikė du Turkijos piliečiais prisistačiusius vyrus, kurie iš Latvijos įvažiavusiame maršrutiniame autobuse, kaip įtariama, pateikė suklastotus leidimus gyventi Graikijoje, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak VSAT, apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai Pasvalio rajone sustabdė iš Latvijos įvažiavusį maršrutinį autobusą ir patikrino juo vykusių keleivių dokumentus.

Du Turkijos piliečiais prisistatę vyrai pateikė leidimus gyventi Graikijoje. VSAT pareigūnai nustatė, kad šie dokumentai galimai yra suklastoti.

Abu keleiviai taip pat turėjo prieglobsčio Latvijoje prašytojų pažymėjimus, tačiau, kaip pažymi VSAT, kol yra nagrinėjami tokie jų prašymai, užsieniečiai iš šalies išvykti neturi teisės.

Pasienio pareigūnai abu užsieniečius išlaipino iš autobuso ir sulaikė. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Praėjusiais metais VSAT fiksavo didelį neteisėtos antrinės migracijos iš Latvijos padidėjimą. Iš viso 2023 metais buvo sulaikyti 1 tūkst. 193 neteisėti migrantai, kurie buvo gabenti arba patys vyko iš Latvijos, į kurią jie dažniausiai neteisėtai įsibrovė iš Baltarusijos. 2022 metais buvo sulaikyti tik 84 tokie migrantai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas draudzia

juos ant sienos apsukti atgal ,kai dokumentai sukele itarima?????? Tai turetu brsliukai aiskintis ,o ne mudiskiai ,tik kodel isileido ????

Neber kantrybes

Kodel nerodomi baidykliu-nelegalu snukiai? Ka cia slepiat? Lauk tokius is Lietuvos per 24 valandas!

ha ha ha

nu ir kur juos des,atgal i Latvija grazins ,ar iTurkija, o gal pasiliks pas save ir islaikynes mokesciu moketoju saskaita ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS