Prieš teismą stos nužudymu kaltinami broliai: kilus kivirčui mirtinai sumušė vyrą | kl.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS NUŽUDYMU KALTINAMI BROLIAI: KILUS KIVIRČUI MIRTINAI SUMUŠĖ VYRĄ

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl nužudymo pareikšti dviem broliams.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, šiais metais, liepos 31 dienos rytą, kelyje Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis rastas miręs vyras. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad vyro mirtis buvo smurtinė, todėl imtasi priemonių surasti nelaimės kaltininkus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, liepos 30 dienos vakarą du Raseinių rajono gyventojai, 27-erių ir 24-erių broliai, ėjo pėsčiomis minėtu keliu ir sutiko iš matymo pažįstamą vyrą. Visi trys asmenys buvo neblaivūs. Tarp trijulės kilo kivirčas, vėliau iššaukęs smurtą. Manoma, kad vyras buvo mušamas rankomis, kojomis ir dėl patirtų sužalojimų galvoje mirė įvykio vietoje.

Vienas brolių kaltę pripažįsta, o kitas neigia.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo septynių iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS