Rumšiškėse uždaryta nelegali vištų skerdykla | kl.lt

RUMŠIŠKĖSE UŽDARYTA NELEGALI VIŠTŲ SKERDYKLA

  • 2

Rumšiškėse, Topolių g., esančiame ūkiniame pastate, aptikta vištų skerdykla. Ji priklausė 34-erių metų vyrui L. Z.

Kaišiadorių rajone, Rumšiškėse, uždaryta nelegaliai veikusi vištų skerdykla.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnais, tikrindami turimą informaciją dėl galimų maisto gamybos pažeidimų, ketvirtadienį Rumšiškėse, Topolių g., esančiame ūkiniame pastate, aptiko vištų skerdyklą. Ji priklausė 34-erių metų vyrui L. Z. 

Nustatyta, kad tame ūkiniame pastate buvo skerdžiamos ir išdorojamos vištos, neužtikrinamos sanitarinės higienos sąlygos. Patikrinimo metu patalpoje buvo aptiktos nelegaliai dirbusios moterys V. A. ir I. D. Taip pat aptikta: 35 gyvos vištos, 304 kg šviežios paukštienos mėsos ir 498 kg šaldytos paukštienos.

L. Z. buvo įpareigotas nedelsiant stabdyti vištų skerdimą, išdorojimą ir visą netinkamai paruošto produkto kiekį (802 kg) utilizuoti šalutinių gyvūnų produktų tvarkymo įmonėje, pateikiant patvirtinančius dokumentus.

Dėl galimų maisto gamybos pažeidimų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyboje pradėta administracinės teisės pažeidimo byla, o dėl darbo įstatymo nuostatų pažeidimo surinkta medžiaga bus perduota Valstybinei darbo inspekcijai.

GALERIJA

  • Rumšiškėse uždaryta nelegali vištų skerdykla
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jurta

negi zmogus supirkinejo vistas ir jas skerde tokiais kiekiais?is lenkijos atsivezt is viso centus kainuoja.kazkokia nesamone...o gal cia rusija ruose teroro akta pries lietuvos ekonomika?

ewewewewew

tai juk cia Nemateko filialas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS