Santaros klinikų rezidentas nelegaliai gabeno azerbaidžaniečių šeimą | kl.lt

SANTAROS KLINIKŲ REZIDENTAS NELEGALIAI GABENO AZERBAIDŽANIEČIŲ ŠEIMĄ

  • 0

Antradienį  Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Belgijos pilietybę turintį vyrą, kuris nelegaliai gabeno Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusią azerbaidžaniečių šeimą.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, automobilio vairuotojas yra Santaros klinikų rezidentas.

Pasieniečiai Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, kelyje Lazdijai - Seinai, patikrinti sustabdė į Lenkiją išvykstantį automobilį „Toyota Auris“ belgiškais numeriais, kurį vairavo 38-erių Belgijos pilietis, pateikęs tvarkingus savo ir automobilio dokumentus.

Kartu važiavo, kaip vėliau nustatė Kalvarijos pasieniečiai, Azerbaidžano piliečių šeima: 34-erių metų moteris, 40-metis vyras bei du nepilnamečiai. Paaiškėjo, kad azerbaidžaniečiai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje.

Pasak pasieniečių, kol neišnagrinėti jų prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, šie užsieniečiai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos, todėl Belgijos piliečio veiksmai šiuo atveju traktuoti kaip neteisėtas žmonių gabenimas per valstybės sieną.

Dėl to VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytam vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Prieglobsčio Latvijoje pasiprašiusius asmenis ketvirtadienį planuojama nuvežti iki sienos su Latvija, kur šeima bus perduota Latvijos pareigūnams.

GALERIJA

  • Santaros klinikų rezidentas nelegaliai gabeno azerbaidžaniečių šeimą
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS