Šiauliuose nuteisti narkotikų platintojai: kontrabandą gabeno iš Jungtinės Karalystės | kl.lt

ŠIAULIUOSE NUTEISTI NARKOTIKŲ PLATINTOJAI: KONTRABANDĄ GABENO IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS

  • 2

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį tris Šiaulių gyventojus pripažino kaltais dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų su tikslu jas platinti bei jų gabenimo per Lietuvos sieną.

Ketvirtadienį išplatintame prokuratūros pranešime nurodoma, jog jie taip pat pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis ir kitų nusikalstamų veikų. Nuteistiesiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo vienų iki penkerių metų.

Šiaulių apskrities policijos atlikto tyrimo duomenimis, 2021 metų pradžioje Šiauliuose gyvenantis D. P. organizavo daugiau nei 1,3 kilogramų kanapių – gabenimą, laikymą, platinimą bei jų kontrabandą į Lietuvą.

„Nustatyta, kad jis vadovavo šioms nusikalstamoms veikoms, į jas įtraukdamas dar du šiauliečius – 39-erių T. R. ir 62-iejų V. V.“, – rašoma pranešime.

Turimais duomenimis, D. P. susitarė su vienoje krovinių pervežimo įmonėje dirbusiu vairuotoju V. V. iš Jungtinės Karalystės kontrabanda pargabenti siuntinį su narkotinėmis medžiagomis.

Jau įvežtą į Lietuvą neteisėtą siuntinį V. V. tolimesniam gabenimui, laikymui ir platinimui perdavė T. R., jis, veždamas minėtą siuntinį į negyvenamą sodybą Šiaulių rajone, buvo sulaikytas policijos pareigūnų. T. R. automobilio apžiūros metu buvo rastas ir paimtas neteisėtai gabentas paketas su dideliu kiekiu kanapių.

Anot prokuratūros, tyrimo metu atlikdami kratas pareigūnai T. R. naudojamame garaže ir gyvenamojoje vietoje rado penkias kapsules su psichotropine medžiaga – tetrahidrokanabinoliu bei neteisėtai laikomą šovinį. Dar du neteisėtai laikomus šovinius ir padirbtą 100 eurų nominalo banknotą pareigūnai aptiko ir D. P. bute.

Teismas D. P. skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė bei 4 tūkst. eurų bauda, T. R. nelaisvėje privalės praleisti ketverius metus, o V. V. – vienerius metus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Xxxx

O jus teisiat tik isrinktuosius nes kiti kaip stumde narkota taip ir stumdo DIUNDE FOGLIS VIKCE IS NERIES KR 9 NAMO SLABOTKEI DIUNDE TAI NET SU TRANSPORTO PRIEMONE SU VAIKISKU VEZIMUKU...O KADA SITU EILE ATEIS FOGLIS ISRINKSTASIS JAU IR BE APYKOJES O KALBEJO KAD SES NUO 8 IKI 15 METU GERAS SAIBAS PASIEME MENTAI TEISEJAI...

Manau

Buvo sulaikyti net nepradėję prekiaut nes konkurentai juos idavė policijai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS