Ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti daugiau nei 130 gaisrų: du žmonės žuvo | kl.lt

UGNIAGESIAI GELBĖTOJAI VYKO GESINTI DAUGIAU NEI 130 GAISRŲ: DU ŽMONĖS ŽUVO

  • 3

Praėjusią parą, Lietuvai sutinkant Naujuosius Metus, šalyje kilo daugiau gaisrų nei tuo pačiu metu pernai ar užpernai, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Iš viso per parą nuo sekmadienio 6 val. ryto ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti daugiau negu 130 gaisrų. Du žmonės žuvo. Gyvybes nusinešė gaisrai Kalvarijos savivaldybėje, Jungėnų kaime, ir Klaipėdoje, Birutės gatvėje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Žilinskas sakė, kad gaisrų pobūdis įvairus, bet buvo daug iškvietimų miestuose dėl degančių šiukšlių konteinerių ar pirotechnikos.

„Dominavo šiukšlių konteineriai, nebaigti degti pirotechnikos gaminiai. Aišku, ir pirtys bei namai, ir ūkiniai pastatai. Labai platus spektras. Bet daug dominuoja miestuose“, – LRT radijui teigė S. Žilinskas.

Policija nurodė, kad Jungėnų kaime, savo namuose, apdegusiojoje lovoje, sekmadienį, apie 8.30 val. rastas mirusio vyro, gimusio 1979 metais, kūnas. Įtariama, kad vyras mirtinai apsinuodijo dūmais.

Apie 22.49 val. Klaipėdoje, Birutės gatvėje, užgesinus gaisrą bute, rastas mirusios moters, gimusios  1953 metais, apdegęs kūnas.

Abiem atvejais gaisro priežastis nustatinėjama. Pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežasčiai nustatyti.

BNS anksčiau rašė, kad pasitinkant 2023-uosius ugniagesiai sulaukė 105 iškvietimų, vyko į beveik 80 gaisrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kai

Rusyne kokiam jokios kulturos

Anonimas

žmonės ima pavizdi iš valdžios ,gyvent ir viska daryt be jokio atsakingumo.

Runkeliai

Dalbajobai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS