Vogtame „Audi Q7“ estas vežė maišą narkotikų | kl.lt

VOGTAME „AUDI Q7“ ESTAS VEŽĖ MAIŠĄ NARKOTIKŲ

  • 0

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Estijos pilietį, vairavusį Danijoje pavogtą automobilį „Audi Q7“. Užsienietis turėjo du suklastotus vairuotojo pažymėjimus – ukrainietišką ir lietuvišką. Be to, jis vežėsi narkotikų, o vienkartiniame kavos puodelyje – daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai–Marijampolė, sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Audi Q7“ su Danijos numeriais.

Vairuotojas, 28-erių Estijos pilietis, pateikė esą jo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Jį patikrinę pasieniečiai nustatė, kad dokumentas yra suklastotas, pranešė VSAT.

Tikrindami automobiliu gabenamus daiktus pareigūnai aptiko ir Estijos piliečio vardu esą išduotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad tai irgi klastotė.

Automobilyje taip pat rastos elektroninės svarstyklės. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad „Audi Q7“ gali būti gabenamos narkotinės medžiagos. Buvo iškviesti Kalvarijos užkardoje tarnaujantys kinologas su belgų avigane Pantera. Narkotikus aptikti išmokytas šuo po prie automobilio vairo esančia apdaila aptiko polietileninį paketą su šviesios spalvos milteliais.

Pirminiais duomenimis, rasta apie 200 gr. narkotikų. Jų tikslią sudėtį ištirs ekspertai.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad šis „Audi Q7“ yra pavogtas Danijoje. Be to, Estijos pilietis vežėsi vienkartinį kavos puodelį, kuriame buvo 4 tūkst. 215 eurų. Taip pat vairuotojas turėjo septynis prabangius laikrodžius.

Estijos pilietį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų gabenimo, dokumentų klastočių ir vogto automobilio.

Estijos pilietį teismas leido suimti 15 parų.

GALERIJA

  • Vogtame „Audi Q7“ estas vežė maišą narkotikų
  • Vogtame „Audi Q7“ estas vežė maišą narkotikų
  • Vogtame „Audi Q7“ estas vežė maišą narkotikų
  • Vogtame „Audi Q7“ estas vežė maišą narkotikų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS