Žemės tarnyba kreipėsi į prokuratūrą dėl nuosavybės teisių atkūrimo dokumentų klastojimo | kl.lt

ŽEMĖS TARNYBA KREIPĖSI Į PROKURATŪRĄ DĖL NUOSAVYBĖS TEISIŲ ATKŪRIMO DOKUMENTŲ KLASTOJIMO

  • 2

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) dėl įtarimų klastojant žemės nuosavybės teisių atkūrimo dokumentus kreipėsi į prokuratūrą, padaryta žala valstybei gali siekti iki milijono eurų.

Kaip antradienį pranešė NŽT, pirminiais duomenimis nustatyta, kad dalyvaujant buvusiems tarnybos darbuotojams galėjo būti suklastoti nuosavybės teisių atkūrimo dokumentai dėl daugiau kaip 87 ha žemės perleidimo privatiems asmenims.

Atliekant tyrimą nustatyti keli nuosavybės atkūrimo dokumentų klastojimo atvejai viename iš buvusių NŽT šiaurės rytų Lietuvos teritorinių padalinių, o vėliau suklastotų dokumentų pagrindu nuosavybė atkurta skirtinguose Lietuvos rajonuose.

Tokiu nusikalstamu būdu valstybei padaryta žala gali siekti nuo 0,5 iki 1 mln. eurų.

Dėl šių epizodų tarnyba kreipėsi į prokuratūrą prašydama atlikti ikiteisminį tyrimą. Prokuratūrai pateikta išsami, susisteminta informacija dėl dokumentų klastojimo ir neteisėtai priimtų nuosavybės atkūrimo sprendimų.

„Vidinis tyrimas atskleidė, kad nusikalstamu būdu, įžūliai ir akivaizdžiai klastojant dokumentus, be jokio teisėto pagrindo valstybės turtas perduotas privatiems asmenims“, – sakė laikinoji NŽT vadovė Giedrė Ričkutė.

Anot jos, tikimasi, kad prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatys visus šioje nusikalstamoje schemoje dalyvavusius asmenis ir „ne tik patrauks juos atsakomybėn, bet ir ambicingai gins viešąjį interesą užtikrinant valstybei padarytos žalos atlyginimą.“

Pirminiais duomenimis, visi darbuotojai, dalyvavę klastojant dokumentus, šiuo metu tarnyboje nebedirba.

NŽT žada tęsti vidinį tyrimą, siekdama išsklaidyti abejones, ar nebuvo daugiau panašių dokumentų klastojimo atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Čia gal nuskambėjęs Kauno atvejis su Kauno meru ir NŽT?

Komentaras

Rajonų NZT darbuotojai su žmonių nuosavybe elgėsi taip,kaip su sava,klastojo dokumentus. Visa tai įrodyti neįmanoma. Aukštesnis valdžios " ešelonas" gina žemesnįjį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS