Anykščių bažnyčios bokšte – dangaus ir žemės stebykla | kl.lt

ANYKŠČIŲ BAŽNYČIOS BOKŠTE – DANGAUS IR ŽEMĖS STEBYKLA

Anykščiuose, aukščiausios Lietuvoje bažnyčios bokšte, įrengta apžvalgos aikštelė, iš kurios jau liepos antroje pusėje bus galima grožėtis miesto ir apylinkių vaizdais. Ši nauja pramogų vieta turistams Šv. Mato bažnyčioje bus iškilmingai atverta liepos 19 d. per tradicinę miesto šventę, o žinią apie tai teatralizuoto pristatymo metu trimitais paskelbs du angelai, pranešė Lietuvos muzieju asociacija.

Dešiniajame 79 metrų aukščio bokšte įrengtą aikštelę lankytojai pasieks laiptais. Į 33 metrų aukštį veda 186 metaliniai laipteliai, kuriuos nesunku įveikti per pusantros minutės. Į viršų užkopę smalsuoliai atsidurs tiesiog po trim bažnyčios varpais, o aplinkui atsivers Šventosios upės slėnio panorama.

Trys didžiosios laiptų aikštelės bei bokšto sienos ateityje bus panaudotos ekspozicijoms įrengti: čia bus pristatyta bažnyčios istorija, lankytojai pažvelgs į senųjų Anykščių vaizdus nuotraukose. O netrukus apžvalgos aikštelė taps tikra stebykla: joje bus įrengtas monoklis, kuris leis pasigrožėti ir tolimesnių apylinkių vaizdais. Kitąmet kelias į šią aikštelę sutrumpės, bažnyčios bokšte įrengus liftą.

Užkopti į aikštelę ir pažvelgti iš viršaus į Anykščius bus galima kasdien nuo 10 iki 18 val. nemokamai. Iš anksto sutarus, ekskursijos bus organizuojamos ir naktį. Tokią idėją įkvėpė Molėtų etnokosmologijos muziejaus darbuotojai, jau užsukę į šią stebyklą su teleskopu ir patvirtinę, jog aikštelė puikiai tinka dangaus kūnams stebėti giedru oru. Anykščių menų centro darbuotojai parengs edukacinę programą įvairioms lankytojų grupėms, susipažindami su astronomijos istorija Lietuvoje ir pasiūlydami žvelgti dangaus kūnus specialia įranga.

Idėja atverti lankytojams Anykščių bažnyčios bokštą kilo prieš trejus metus. Projekto įgyvendinimą finansavo Europos regioninės plėtros fondas, skyręs 436 tūkst. litų ir Anykščių rajono savivaldybė, pridėjusi 77 tūkst. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ekskursantas

Nemokamai? Labai gaila, bet rugpjūčio 14 d. mes turėjome mokėti po 2 Lt nuo asmens už galimybę užlipti į bažnyčios bokštą?!?... Anykščių savivaldybė turėtų susirūpinti, jeigu kas nors savivaliauja. Negaila tų dviejų litų, bet tai nedaro garbės miestui.

Violetinis to 3. copy

Karpi, dink iš komentarų. Esi susitepęs iki panagių, taip, kad nesinaudok situacija ir nebalamūtink žmonių.

svarbu

kad tupykla būtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS