J. Basanavičiaus premiją pretenduoja gauti du etnologai – D. Vaitkevičienė ir R. Balsys | kl.lt

J. BASANAVIČIAUS PREMIJĄ PRETENDUOJA GAUTI DU ETNOLOGAI – D. VAITKEVIČIENĖ IR R. BALSYS

  • 0

Nacionalinę Jono Basanavičiaus premiją pretenduoja gauti du etnologai: Daiva Vaitkevičienė ir Rimantas Balsys, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

Tokį sprendimą priėmė premijos komisija iš kultūros, mokslo, visuomeninių įstaigų ir organizacijų pasiūlytų šešių pretendentų atrinkusi du mokslininkus.

D. Vaitkevičienės kandidatūrą pateikė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas. Ją apdovanoti siūloma už reikšmingus mokslinius tyrimus ir svarią visuomeninę veiklą etninės kultūros srityje.

R. Balsio kandidatūrą pateikė Klaipėdos universitetas. Jis siūlomas apdovanoti už reikšmingiausius darbus, susijusius su etninės kultūros tradicijų plėtojimu, puoselėjimu, ugdymu ir tyrinėjimu, taip pat už kūrybinę ir mokslinę veiklą etninės kultūros srityje.

Iš šių kandidatų baigiamajame komisijos posėdyje bus išrinktas Nacionalinės J. Basanavičiaus premijos laureatas.

Nacionalinės J. Basanavičiaus premijos premijos paskirtis – įvertinti asmenų arba bendrą veiklą vykdžiusių asmenų grupių išskirtinius nuopelnus etninės kultūros srityje, reikšmingą kūrybinę, mokslinę veiklą ir kitus darbus, susijusius su lietuvių etninės kultūros tradicijų plėtojimu, tautinės savimonės puoselėjimu ir etnokultūriniu ugdymu.

Kasmet skiriama premija sudaro 800 bazinių socialinių išmokų – šiemet tai daugiau nei 39 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS