Kultūros ministerija paskelbė konkursą vadovauti Nacionaliniam architektūros institutui | kl.lt

KULTŪROS MINISTERIJA PASKELBĖ KONKURSĄ VADOVAUTI NACIONALINIAM ARCHITEKTŪROS INSTITUTUI

  • 2

Kultūros ministerija antradienį paskelbė konkursą į naujai įsteigto Nacionalinio architektūros instituto direktoriaus pareigas.

Kaip antradienį informavo ministerija, penkerių metų kadencijai išrinktas vadovas turės galimybę sukurti naują kultūros įstaigą Lietuvoje, veiksiančią išskirtiniame modernizmo architektūros pastate – buvusiame Kauno centriniame pašte Laisvės alėjoje.

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad nauja įstaiga turėtų užpildyti daug metų egzistavusią spragą.

„Pagaliau turėsime architektūrai, jos istorijai, raidai bei ateities perspektyvoms skirtą tyrimų, iniciatyvų ir idėjų centrą, kuris taps traukos vieta tiek profesionalams, tiek plačiajai visuomenei“, – pranešime cituojamas ministras.

Prašymų dalyvauti konkurse laukiama iki gegužės septintos dienos.

Būsimam vadovui keliami reikalavimai turėti magistro laipsnį humanitarinių, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių universitetinių studijų srityse, bent penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai, jų padaliniams. Kandidatai gali būti baigę ir vadybos ar teisės krypčių studijas, jei yra vadovavę bent penkerius metus kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar padaliniams.

Taip pat reikalaujama gerai mokėti lietuvių kalbą ir bent vieną iš trijų Europos Sąjungos oficialių darbo kalbų.

Keliamas tikslas – sukurti instituto veiklos strategiją, suburti komandą, siekti, jog įstaiga taptų aktualia architektų bendruomenei ir patraukli plačiam visuomenės grupių ratui.

Pasak ministerijos, Nacionalinis architektūros institutas įgyvendins valstybės politiką kultūros ir kūrybinių industrijų srityje, skatins Lietuvos architektūros meno raidą, pristatys Lietuvos architektūros meną Lietuvoje ir užsienyje, taip pat užsienio architektūros meno raidos tendencijas Lietuvoje.

Numatyta, kad įstaiga taip pat kaups, saugos ir tyrinės Lietuvos architektūros meno bei architektūros paveldo muziejines vertybes, ypatingą dėmesį skirs Kauno tarpukario modernizmui, skatins visuomenės įtraukimą į viešųjų erdvių planavimo procesus.

Institutas turėtų organizuoti, sudaryti ir eksponuoti architektūros meno ir architektūros paveldo parodas, įnicijuoti įvairius projektus, rengti seminarus, paskaitų ciklus, konferencijas, kūrybines dirbtuves, konkursus, festivalius ir kitus panašius renginius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pritariu

Pritariu komentarui,kad naujam nacionaliniam architektūros institutui pirmiausia turi vadovauti, architektūros mokslus baigęs asmuo. Gali kartu būti pabaigęs ir kultūros vadybos, teorijos studijas. Tik ne šiaip kokie nors valdininkėliai nieko nesuprantantys apie architektūrą, jos raidą, jos šių dienų tendencijas, kryptis. Institutas plačiai turi vystyti ir pristatyti veiklą apie šiuolaikinę architektūrą ir aišku apie istorinę Lietuvos ir Kauno architektūrą, kuri mūsų šalį ir miestą daro išskirtinius Europos ir pasaulio kontekste.

Kompetencijos architektūros srityje?

Svarbiausia mokėti vieną iš ES oficialių darbo kalbų B2 lygiu? O kaip kompetencijos architektūros srityje, galimai antraeilis dalykas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS