Ministerija siūlo skubią paramą aštuoniems kultūriniams leidiniams | kl.lt

MINISTERIJA SIŪLO SKUBIĄ PARAMĄ AŠTUONIEMS KULTŪRINIAMS LEIDINIAMS

  • 0

Aštuonios periodinių kultūros leidinių redakcijos kviečiamos dalyvauti viešajame pirkime ir gauti iki penkių tūkstančių eurų sieksiančią paramą, kuri padėtų atsilaikyti iki Medijų rėmimo fondo konkursų pradžios, trečiadienį informavo Kultūros ministerija.

Pasak jos, remiantis Viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinėje sistemoje (VIRSIS) pateiktais duomenimis, kreiptasi į „Nemuno“, „Literatūros ir meno“, „Metų“, „Naujojo Židinio-Aidų“, „Šiaurės Atėnų“, „Kino“, „7 meno dienų“ ir „Kultūros barų“ redakcijas.

Anot ministerijos, taip kultūrinei spaudai siekiama palengvinti pereinamąjį laikotarpį, kol įvyks Medijų rėmimo fondo konkursai. Fondo taryba jau yra pritarusi finansuojamų projektų teikimo taisyklėms ir prioritetinių paramos sričių – kultūrinės ir regioninės žiniasklaidos – konkursų sąlygoms, bet jos dar bus derinamos su atitinkamomis institucijomis.

Paramą gavę leidiniai įsipareigotų skelbti kultūros bendruomenei aktualų turinį: galimybes kultūros ir meno kūrėjams, konkursų skelbimus, atliktus kultūros ir meno srities tyrimus ir panašiai.

Parama bus skiriama kultūrinei spaudai, atitinkančiai spausdinto kultūros periodinio leidinio, leidžiamo dažniau nei kartą per ketvirtį ir ne mažiau nei penkiskart per metus, kriterijus.

Medijų rėmimo fondui šiemet dar nepaskelbus kvietimo teikti paraiškas, dalis paramos nesulaukiančių kultūros leidinių ėmė reikšti susirūpinimą dėl savo išlikimo.

Praėjusią savaitę Kultūros ministras Simonas Kairys ragino šio fondo tarybą baigti diskusijas dėl programų bei kriterijų ir greičiau skelbti konkursą dėl lėšų skyrimo, teigdamas, kad ministerija biudžetą tam yra užtikrinusi ir laukia tarybos sprendimų.

Medijų rėmimo fondas įsteigtas pernai rudenį, jis nuo sausio pakeitė iki šiol paramą žiniasklaidai, įskaitant kultūrinę, administravusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą. Naujojo fondo biudžetas yra dvigubai didesnis nei ankstesniojo ir siekia 6,5 mln. eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS