Šventraščio citata prabilęs tenoras sulaukė žinomų žmonių reakcijos: apsisnargliavusi atgaila | kl.lt

ŠVENTRAŠČIO CITATA PRABILĘS TENORAS SULAUKĖ ŽINOMŲ ŽMONIŲ REAKCIJOS: APSISNARGLIAVUSI ATGAILA

  • 103

Po savaitgalio koncerto „lukašenkinei grietinėlei“ vėlų pirmadienio vakarą savo poziciją citata iš Šventojo Rašto išreiškęs tenoras Vaidas Vyšniauskas sulaukė Lietuvos žinomų žmonių dėmesio. 

Vienas po kito žymūs lietuviai savo socialiniuose tinkluose kreipėsi į Minske koncertavusį tenorą citatomis iš Šventojo Rašto bei skatinimu labiau pasigilinti į biblinį Judo personažą. 

A. Tapinas: „Kas trokšta praturtėti, pakliūva į pagundymą ir į pinkles“

Apie V. Vyšniausko koncertą Baltarusijoje prabilęs žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas stebėjosi įdomiu V. Vyšniausko būdu atsakyti bei paaiškinti savo poziciją. „Lukašenkinės šaikos linksmintojas ir kruvinų Kremliaus dirigento rankų Minske spaudėjas“, – taip  nevyniodamas žodžių į vatą  A. Tapinas pavadino Baltarusijoje koncertavusį atlikėją. 

Žinomas žurnalistas pastebėjo, jog Kristian Benedikt „ištrynė visus neigiamus komentarus prie ankstesnių savo įrašų, o šitos biblinės citatos komentuoti nebeleidžia.“

A. Tapinas priminė, jog pirmadienį su V. Vyšniausku bandė susiekti ir sužinoti jo poziciją ir kultūros atstovai, ir Lietuvos žiniasklaida. Bet dainininkas buvo nepasiekiamas, tačiau „skundžiasi, kad jo neišklausė ir nesužinojo, ką jis padarė.“

Žurnalistas prisiminė, jog „kažkaip panašiai gynėsi ir Pašos Jastrebo sutuoktinė Drobiazko, tik ji citavo ne Bibliją, o Bulatą Okudžavą. Tai, matyt, susigundžiusieji rubliais turi kažką tarpusavyje bendro.“ 

Puikiai besiorientuojantis užsienio žiniasklaidoje A. Tapinas pastebėjo ir tai, kad V. Vyšniausko stojo ginti ir Rusijos portalai, „kurie šiandien rašo, jog fašistuojantys Lietuvos ministerijų klerkai pavydi ir skriaudžia tokį talentą, kurio kaltė tik tame, kad nuvyko padainuoti į Minską, o viską užsuko „profesionalus stukačius“ Andrius Tapinas, dėl kurio kaltės priešais buvo paversti tokie padorūs žmonės kaip Algirdas Paleckis ar Erika Švenčionienė.“

Savo įrašo pabaigoje A. Tapinas į pagalbą pasitelkė šventraštį pacituodamas 1 laišką Timotiejui: „Kas trokšta praturtėti, pakliūva į pagundymą ir į pinkles, išvažiuoja į Minską dainuoti Lukašenkai, bei į daugelį kvailų ir kenksmingų geidulių, kurie paskandina žmones sugedime ir pražūtyje.“

Televizijos laidų prodiuseris D. Kubilius: tai primena Judo nieko nevertą, apsisnargliavusią atgailą

Žinomas televizijos prodiuseris Dominykas Kubilius, kuriam teko pačiam pabuvoti Ukrainos karo epicentre, negailėjo aštrių žodžių „lukašenkinei grietinėlei“ dainiui. 

„Vaidai Vyšniauskai, bandote apeliuoti į jus neišklausiusius, kritikuojančius- teisiančius?! Rimtai?!

Žiauriausiame kare yra tik juoda ir balta, vidurio – pilkos neapsisprendimo ar nežinojimo spalvos nebelieka. Biblija ir tikėjimas visų pirma yra apie sąžinę, aiškų brūkšnį tarp juodo ir balto, tarp gėrio ir blogio. Jūsų brūkšnys, deja, nubrėžtas Judo honoraro kupiūromis, kurios ne tik dvokia išdavyste, bet ir permirkusios nekaltų žmonių krauju“, – savo feisbuko paskyroje dėstė  D. Kubilius. 

Jis prisiminė 10 mėn. trunkančio Ukrainos karo istoriją bei tai, kokio atpildo sulaukė agresoriaus – Rusijos – pakalikai: „Per visą karo laiką buvo ne vienas mūsų tėvynainis, kuris keliavo į Minską: pseudo liaudies delegatai, buvusios estrados žvaigždės. Buvo ir čiuožėjų, kurie išsišiepę čiuožė ant rusiško ledo. Buvo ir tų, kurie viešai bandė teisinti žiauriausią XXI a. okupaciją. Tačiau tokių benefisų baigtis viena: pasmerkimas tėvynėje ir bet kur užtrenktos durys“, – rašė D. Kubilius. 

Žinomas prodiuseris nė neabejoja, kad V. Vyšniauskas žinojo, kokių pasekmių gali sulaukti jo dainavimas Baltarusijoje, ir kreipėsi į ten Otelo ariją iš Dž. Verdžio operos dainavusį atlikėją: „Geriau palikit Šventąjį Raštą ramybėje ir mojuodamas juo neieškokit kaltų, nes tai primena Judo nieko nevertą, apsisnargliavusią atgailą.“

D. Kubilius  neslėpė pagarbos Lietuvos operos ir baleto teatro vadovui Jonui  Sakalauskui „už greitą ir aiškią poziciją užtrenkiant teatro duris.“ Taip pat žinomas prodiuseris kreipdamasis į V. Vyšniauską išreiškė viltį „kad taip pasielgs ir visi kiti, jūsų, Vaidai, galimi užsakovai.“

Renginių organizatorė A. Grigaliūnienė: jei jau atsivertė Bibliją, (...) pasiūlyčiau ir Judo dalykus patyrinėti

Agnė Grigaliūnienė, reaguodama į V. Vyšniausko pasisakymą, pritarė D. Kubiliaus išsakytam požiūriui pabrėždama, jog „Dominykas Kubilius kaip visuomet labai tiksliai apibrėžia situaciją.“ Ji kreipėsi į Baltarusijoje koncertavusį tenorą: „Jei jau atsivertė Bibliją, kas dar daugiau cinizmo įmeta į šią istoriją – pasiūlyčiau ir Judo dalykus patyrinėti.“

Taip pat A. Grigaliūnienė savo įraše priminė Ukrainoje vykstančio karo  tragediją: „Nes šitas karas ne tik apie ruzzkyno melą, šitas karas yra ir apie tiesą, teisingumą ir geresnės Europos visose srityse viltį.“

Tenoro V. Vyšniausko pasisakymas

Pirmadienį bandymai sužinoti paties atlikėjo poziciją buvo bergždi, nes tenoras buvo nepasiekiamas, su žiniasklaida nebendravo ir situacijos nekomentavo. Tačiau pirmadienio vėlų vakarą savo socialiniuose tinkluose vis tik išreiškė savo poziciją citata iš Šventojo Rašto: „Tada prabilo vienas iš jų, Nikodemas, kuris buvo aplankęs Jėzų nakčia: „Argi mūsų Įstatymas teisia žmogų, jeigu jis pirmiau neišklausytas ir nežinoma, ką jis padaręs?“ (Jn 7:50-51).“ Bei nuoroda į tai, kad jo buvimo vieta – Vilnius.

Aš pažadu: tikrai parašysiu visas savo mintis, motyvus ir priežastis, bet kiek vėliau.

Kiek vėliau atlikėjas paviešino dar vieną įrašą, kuriame atsiprašo ir žada paaiškinti tokio sprendimo priežastis.

„Pirmiausia, aš noriu visų atsiprašyti ir paprašyti atleidimo dėl susiklosčiusios situacijos. Antra, aš pažadu: tikrai parašysiu visas savo mintis, motyvus ir priežastis, bet kiek vėliau“, – feisbuke antradienį paskelbė atlikėjas.

Jis tvirtino norintis, kad „visi išsisakytų iki galo“.

„Juk visvien verdiktai paskelbti ir aš esu pasmerktas net neišklausytas...“ – rašė V. Vyšniauskas.

 

 

Koncertavo „lukašenkinei grietinėlei“

Primename, kad, anot A. Tapino, V. Vyšniauskas gruodžio 18-ąją dieną koncertavo Minsko Didžiajame teatre, Gala operos koncerte, kuriame buvo susirinkusi visa Baltarusijos vadovo Aleksandro Lukašenkos grietinėlė.

Iš A. Tapino paviešintos teatro programėlės nuotraukos matyti, jog V. Vyšniauskas, užsienyje geriau žinomas kaip Kristian Benedikt,  atliko  Otelo ariją iš Dž. Verdžio operos „Otelas“.

Kultūros ministras šokiruotas

Kultūros ministras Simonas Kairys sako kritiškai vertinantis operos solisto V. Vyšniausko sprendimą savaitgalį koncertuoti Baltarusijos sostinėje.

„Esu šokiruotas, jei taip paprastai kalbant. Išties man sveiku protu nesuvokiami tokie pasirinkimai. Kyla klausimas toks iš principo, kas žmogaus galvoj darosi, kad tokius pasirinkimus jis galėtų padaryti“, – BNS pirmadienį sakė ministras.

Net baisiausiame sapne nebūčiau susapnavęs, kad tokie žinomi asmenys važiuos koncertuoti į Minską.

„Net baisiausiame sapne nebūčiau susapnavęs, kad tokie žinomi asmenys važiuos koncertuoti į Minską“, – teigė S. Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

ARVYDAS

Prasčiokas,tenoras su gaidžio smegenim.

Nerijus

Nu viena mintis - krovinys su cigaretėmis dar nepasiekė gavėjų EU,- nes kitaip pasisakytu,nelauktu! Čia "kietas"- ir pasivadink Vaidas/ kristian'u, Vyšniauskas/Benediktu, oluche tu oluche!

Solistas

Tapinas , parsidavelis anerikosam , labai noretu papulti i valdzia ar net prezidentu buti. Atsiprasant nuciulptu beliakam , kad tik i valdzia . Slava nacistam !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS