10 būtiniausių daiktų vonios kambaryje: nuo dušo iki kilimėlio | kl.lt

10 BŪTINIAUSIŲ DAIKTŲ VONIOS KAMBARYJE: NUO DUŠO IKI KILIMĖLIO

  • 1

Ar žinojote, jog vonios kambariai yra klasifikuojami? Jei ne, būsite tikrai pastebėję. Daugumos namuose dominuoja dviejų tipų vonios kambariai: pilnas arba trijų ketvirčių. Kuo jie skiriasi? Tualetu – jis arba kartu vonios kambaryje, arba jam paskirta atskira vieta.

Pilname vonios kambaryje yra tualetas, praustuvas, vonia arba dušas, vonios/dušo derinys arba atskirai vonia ir dušas. Žinoma, be šių trijų pagrindinių dalykų yra dar keletas būtinų, jog galėtumėte pasigirti patogiu ir visokeriopai funkcionaliu vonios kambariu. ADMOS įranga gali išpildyti jūsų viziją. O kad jai tikrai nieko netrūktų, žemiau pateikiame sąrašą būtiniausių reikmenų vonios kambaryje.

1. Vonia arba dušas

Amžinas klausimas – kurį, vonią ar dušą, pasirinkti? Galime vertinti iš trijų aspektų:

Kiek laisvo laiko turite dienoje?

Ar siekiate sutaupyti vandens?

Kokio dydžio jūsų vonios kambarys?

Pirmu atveju sprendžiate, ar laiko pakaks tik trumpiems palindimams po dušu ar bus ir ilgiems vakarams karštoje vonioje. Antru – jei siekiate sutaupyti, ilgai negalvoję rinkitės dušą, mat šis sutaupo net 40 proc. daugiau vandens. Bet galutinį atsakymą lemia jūsų kambario dydis. Jei jis pakankamai erdvus, galite įsirengti vonios/dušo kombinaciją ir išpildyti visus savo poreikius.

2. Praustuvas, dar kitaip – kriauklė

Ar žinojote, jog yra bent aštuoni variantai, kaip gali bendrai atrodyti ir būti montuojamas jūsų praustuvas? Žinoma, išvaizda yra visiškai jūsų rankose, tačiau daug dalykų apsprendžia vandentiekio vieta, kur pastatyta kita vonios įranga ir kambario dydis. Jūsų praustuvas gali būti:

praustuvas su koja

praustuvas su puskoja

kampinis praustuvas

ant sienos kabantis praustuvas

ant stalviršio pastatomas praustuvas

pusiau į sieną įleidžiamas praustuvas

iš apačios įmontuojamas praustuvas

praustuvas ant lentynos

Erdvioms vonioms taisyklės galioja mažiau, tačiau mažesnėms rekomenduojama rinktis taupiai vietą išnaudojančius praustuvus, pavyzdžiui, kampinį, pusiau į sieną įleidžiamą ar su lentyna, kurioje dar galėsite pasidėti daiktus.

3. Tualetas

Anksčiau namuose būdavo galima rasti tik dviejų dalių unitazą su bakeliu, kurie montuojami ant grindų. Dabar naujos statybos pastatuose sparčiai populiarėja pastatomas prie sienos arba pakabinamas klozetas. Ir ne veltui – jie užima mažai vietos, yra lengviau prižiūrimi ir atrodo itin stilingai.

4. Skalbimo mašina

Šiai dienai rinkoje dominuoja per priekį ir iš viršaus pakraunamos skalbimo mašinos. Kuo skiriasi? Priekinės apkrovos poveržlės yra efektyvesnės, nes sunaudoja mažiau vandens nei viršutinės apkrovos. Tačiau viršutinės apkrovos poveržlės greičiau išskalbia nei priekinės apkrovos. Įvertindami, kuris jums yra brangesnis, laikas ar vanduo, galite pasirinkti modelį.

5. Skalbinių krepšys

Minime po skalbimo mašina, jog šie vienas kitą papildantys daiktai eitų šalia. Kodėl jums reikia skalbinių krepšio? Pirma, jūs neturite laiko dažnai skalbti, todėl nešvarūs drabužiai kaupiasi. Antra, išsprendžiamas galvos skausmas, kur padėti juos, kol galėsite skirti laiko skalbimui. Rekomenduojame rinktis skalbinių krepšį su skylėmis, kad laisvai cirkuliuotų oras.

6. Spintelės

Spinteles galime išskirti į du tipus: ant grindų pastatomos ir ant sienos pakabinamos. Nebent statant namus ar remontuojant juos sugalvojote įrengti lentynas pačioje sienoje! Šis variantas ir ant sienos pakabinamos spintelės užima nenaudojamą vonios kambario vietą – sienas. Būtinai rinkitės bent vieną spintelę su veidrodžiu, jog baldas iškart atliktų dvejas funkcijas. Jei pakabinti ant sienos nėra kur, įmontuokite spintelę po kriaukle arba įsigykite jau parduodamą kombinaciją.

7. Gyvatukas

Kaip ir daugelį dalykų šiame sąraše, galite rinktis iš dviejų pagrindinių gyvatuko tipų: elektrinio ir vandeninio. Abi sistemos šilumą skleidžia iš gyvatuko vidaus, yra labai efektyvios ir sunaudoja mažai energijos. Gyvatukas palaiko vonios kambario higieniškumą, nes užtikrina, jog rankšluosčiai išliktų sausi, sumažina tikimybę drėgnoje terpėje daugintis mikrobams ir pelėsiui. Kaip papildoma funkcija, daugelis rankšluosčių džiovintuvų turi automatinio išsijungimo laikmačius ir termostatus.

8. Įvairūs laikikliai

Tualetinis popierius, rankšluosčiai, chalatai, dantų šepetėlis, muilas – daiktai, kuriuos naudojame nuolat ir visiems jiems reikalinga vieta padėti. Laikikliai yra ne tik higienos palaikymo sprendimas, tačiau sukuria tvarką ir yra puikus sprendimas stilingam vonios kambariui.

9. Tualeto šepetys

Pastaraisiais metais vis dažniau pasirenkami silikoniniai tualeto šepečiai, nes jie daug lengviau nuvalo nešvarumus nei standartinių šerių šepečiai, todėl juose yra ir mažiau bakterijų. Vadinasi, silikoninių šepečių nereikia dažnai keisti ir jie neskleidžia nemalonaus kvapo.

10. Kilimėlis

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus reikmuo jūsų tobulam vonios kambariui – kilimėlis. Kokį vaidmenį jis atlieka?

Jei vonios grindys iš kietmedžio, kilimėlis apsaugos nuo susidėvėjimo;

jei grindys iš plytelių, kilimėlis apsaugos nuo pavojaus paslysti;

plikoms pėdutėms maloniau vaikščioti ant kilimėlio;

kilimėlis gali tapti žaviu jūsų vonios kambario akcentu.

GALERIJA

  • 10 būtiniausių daiktų vonios kambaryje: nuo dušo iki kilimėlio
Partnerio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ela

Tai ponų privelegijos ,o , kaip pritaikyti visas" stilingus" sprendimus kai vonia tik " kišenė" ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS