„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ apie įsimintiniausius koncertus: ne visos patirtys vien malonios | kl.lt

„ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS“ APIE ĮSIMINTINIAUSIUS KONCERTUS: NE VISOS PATIRTYS VIEN MALONIOS

  • 3

Laidoje „Gero vakaro šou“ pasirodys ypatingi svečiai. Tie, kurie rimtai prisidėjo prie pačios laidos atsiradimo, – visuomet nuotaiką pakeliantys grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai, Martynas Enčius ir Juozas Baužys.

Kaip atskleis laidos vedėjai, ši grupė buvo pirmieji jų svečiai, kai laida buvo pirmąkart parodyta prieš 8 metus.

O ar patys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ turi gimtadienį? Anot grupės narių, jie susikūrė dar 2006 m. rudenį. „Grupė labai keitėsi. Iš pradžių buvo teatrališkai akustiška ir ją sudarė dvi merginos ir du vaikinai. Ir nebuvo būgnų!“ – pasakos Juozas.

Tiesa, pats Juozas prie grupės prisijungė tik vėliau. „Atsimenate tokį barą „Brodvėjų“? Kartą Martynas ten sėdėjo po koncerto ir aš jam pasakiau, kad jis visai neblogai groja ir dainuoja. Pasiūliau jam pamuzikuoti – pasakiau, kad turiu akordeoną, mandaliną ir smuiką. O tada į koridorių prie teatro, kuriame jie muzikuodavo, atėjau su kostiumu ir „šlipsu“. Po kurio laiko jau pirmąkart visi kartu koncertavome tame pačiame „Brodvėjuje“, – atskleis Juozas.

Kai atėjome, scenoje buvo milžiniškas kryžius. O vėliau vienuoliai šoko su jaunimu.

Tiesa, grupė save laiko kitokia pop grupe nei įprastinės ir stengiasi važiuoti koncertuoti kone visur, kur juos pakviečia. „Kai yra vis didesni uždarbiai, tu labai lengvai gali apaugti tokiu reikalu, kad groji tik dėl pinigų. O tada reikia save įžiebti“, – tikins jie.

Neverta stebėtis, kad dėl to grupė yra prikaupusi įvairiausių linksmų istorijų iš pačių skirtingiausių pasaulio vietų. Pradedant didžiule festivalio scena Delyje ar lietuvių švente Los Andžele ir baigiant mažais mūsų šalies miesteliais.

„Kartą atvažiavome į labai „fainą“ miestelį su „fainu“ pavadinimu. Jie buvo tiek prisiruošę, kad kilo klausimas, iš kur jie turi tiek pinigų? Bet, kai paprašėme pakelti rankas, kas yra iš šito miestelio, pakilo tik dvi. Pasirodo, kad jie buvo suvažiavę iš aplinkinių“, – apie gerbėjus pasakos Juozas.

O štai kartą grupei yra tekę apsilankyti ir pas krikščionišką jaunimą, pas kurį, beje, vyks ir šiemet. „Kai atėjome, scenoje buvo milžiniškas kryžius. O vėliau vienuoliai šoko su jaunimu“, – laidoje istorija dalinsis grupė.

Tiesa, ne visos patirtys Lietuvoje tokios malonios… „Vienas pirmųjų mūsų koncertų buvo pas Juozo kolegas pasieniečius. Gale mūsų koncerto atėjo moteris ir pasakė, kad grojame nesąmonę – užtenka. O tada ir ištraukė laidą iš generatoriaus“, – dabar jau su šypsena nutrauktą koncertą prisimins Martynas.

Kaip gimsta grupės vaizdo klipai? Kokią istoriją jie turi su jau skiriamuoju jų ženklu tapusiu senu kabrioletu? Visa tai ir dar daugiau – šį vakarą.

„Gero vakaro šou“ – trečiadieniais, 19.30 val. per TV3.

GALERIJA

  • „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ apie įsimintiniausius koncertus: ne visos patirtys vien malonios
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Mažai prasmingų kūrinių

>Kvailas

O G taškas būt geriau?:D) Muzikantų sugalvotas pavadinimas tam ir yra kad būtų su ironija & neįprastumu - taip geriau atsimenama..O jei rimtai tai nueik pirma į jų koncertą..jeigu pajėgsi bilietą nusipirkt..ir tik paskui komentuok...Man patiktų jei jie gryžtų ilgesniam laikui

Kvailas

Pavadinimas. Sukeliantis šleištulį. Turbut patys nelabai nutuokia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS