Onkologinę ligą įveikusi I. Burlinskaitė-Vaisieta atskleidė, kaip nyko auglys | kl.lt

ONKOLOGINĘ LIGĄ ĮVEIKUSI I. BURLINSKAITĖ-VAISIETA ATSKLEIDĖ, KAIP NYKO AUGLYS

  • 26

Indrė Burlinskaitė-Vaisieta pirmadienį pasidalijo gera žinia, kad piktybinis auglys įveiktas. Neseniai Indrė savo sekėjams atviravo, kaip dabar jaučiasi, kokius kelius teko praeiti iki sėkmingo išgijimo. Net socialiniuose tinkluose buvo įkėlusi nuotrauką, kurioje matyti, kaip navikas atrodė gydymo pradžioje ir kaip jis pamažu nyko.

„Trečioje nuotraukoje matosi, kad po trečios chemoterapijos jis visai mažytis, o pirmoje galite pamatyti, kaip jis prispaudęs plautį ir kokio iš tiesų jis buvo dydžio. Dėl to šitaip stipriai kosėjau. Galvoju, kad esant tokiai stadijai, tokiam išplitimui ir tokio dydžio navikui aš greitai išgijau. Už tokį profesionalumą ir taip teisingai parinktą gydymą noriu pasakyti begalinį ačiū savo daktarui, hemotologui Domui Vaitiekui. Kaip dabar atsimenu, kad kai man buvo nustatyta tiksli diagnozė – limfoma, mes persikėlėme į hematologijos skyrių ir susipažinau su daktaru. Aišku, begalę klausimų uždaviau, nes iki tol neįsivaizdavau, nei koks tai gydymas, nei ką patirsiu. Faktas, kad vienas iš pagrindinių klausimų buvo, kiek man bus priskirta chemoterapijų. Jis, žinoma, į šitą klausimą atsakyti negalėjo, nes kiekvienas gydymas yra individualus. Viskas priklauso nuo to, kaip seksis, bet kalbėjome apie 6–8 chemoterapijas. Aš tikėjau, kad po ketvirtos chemoterapijos auglys bus nugalėtas.

Aišku, nėra taip, kad remisija pasiekta, auglys nugalėtas ir per vieną dieną viskas grįžta į savo vėžes lyg nieko nebūta – staiga atsikeliu ir pilna jėgų, ir su plaukais. Ne. Nežinau, kiek laiko reikės, kad visiškai atsistatyčiau. Net neįsivaizduoju, daktaro klausiu, bet turbūt kiekvienas atvejis yra individualus. Kasdien po truputį žiūriu, ar tie plaukai dar neatauga, bet kol kas dar nepanašu, kad kažkas augtų. Bent jau fiziškai pastarosiomis dienomis jaučiuosi gerai, tai tikiuosi, kad greit atsistatysiu“, – tokie kupini optimizmo buvo žinomos moters žodžiai.

Socialinių tinklų žvaigždė gegužę išgirdo diagnozę – ketvirta limfomos stadija. Moteris turėjo jėgų ne tik kovoti su sunkia liga, bet ir dalintis apie savo gydymo eigą, savijautą su savo sekėjais, kurie ją labai palaikė ir kuriems Indrė už tai dėkinga. 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Ca

Ši liga neiveikiama .

Deja

Ši liga tik laikinai sustabdoma, po kurio laiko atsinaujina. Neklaidinkite žmonių melagingomis antraštėmis.

Irena

Kokie baisus komentarai is bejausmiu būtybių Dievo palaimos,stiprybes jums
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS