Į eterį žengia muzikinis projektas „Vario audra“ | kl.lt

Į ETERĮ ŽENGIA MUZIKINIS PROJEKTAS „VARIO AUDRA“

  • 1

Penktadienio vakarą LRT TELEVIZIJOS eteris griaudės – prasideda pučiamųjų orkestrų konkursas „Vario audra“, kuriame 12 pučiamųjų instrumentų orkestrų iš įvairių Lietuvos miestų varžysis dėl geriausiojo vardo. Į pergalę juos ves  kapitonai – žinomi dainininkai. Konkursą veda Gabrielė Martirosianaitė ir Giedrius Savickas.

Viena iš jų – Girmantė Vaitkutė – džiaugiasi nauju projektu ir tikisi, kad žiūrovai jį taip pat pamėgs. „Paauglystėje pati esu grojusi orkestre. Labai džiaugiuosi, kad televizijoje atsiranda tokio formato projektai. Tikiuosi, kad žiūrovams bus įdomu“, – viliasi dainininkė. Orkestrams taip pat talkins: Violeta ir Vilius Tarasovai, grupė „Patruliai“, Vilija Matačiūnaitė, Liudas Mikalauskas, grupės DAR, „Neteisėtai padaryti“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Aktyviai besirengiantys konkurso dalyviai mokosi ne tik naujų kūrinių, bet ir šokio žingsnelių.

„Vario audra” – unikalus projektas, kuriame vienu metu scenoje skamba net 150 varinių pučiamųjų instrumentų.

Orkestrus vertins profesionalų komisija: muzikologė Zita Kelmickaitė, valstybinio orkestro „Trimitas” vyriausiasis dirigentas Ugnius Vaiginis ir dainininkas, operos solistas Merūnas Vitulskis.

„Vertinsim pagal skambesį, pagal tai, ar orkestrams pavyksta uždegti žiūrovus. Jeigu žmogaus tie trimitai ir dūdos nepakels nuo kėdžių, vadinasi, dalyviai šiaip sau dūdavo. Bet, jeigu pučiamųjų orkestrai, kurie Lietuvoje turėjo labai gilias tradicijas, atgims būtent šio projekto dėka, – tikslas bus pasiektas“, – sako Z. Kelmickaitė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Joana

Tikras chaosas. Nei pasižiūrėti, nei pasiklausyti grojimo.Viskas sumaišyta į košę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS