Katinas gavo apdovanojimą už pagalbą kurčiajai | kl.lt

KATINAS GAVO APDOVANOJIMĄ UŽ PAGALBĄ KURČIAJAI

Praėjusią savaitę Londono „Wilton’s Music Hall“ salėje Nacionalinius kačių apdovanojimus laimėjo katinas Zebby’is už pagalbą savo kurčiai 66-erių šeimininkei Genevieve Moss. Apdovanojimą katinas pelnė už tai, kad rūpinasi savo šeimininke, įspėdamas apie įvairius garsus namuose.

Moteris džiaugėsi, kad Zebby’is parodė pasauliui, kokios intuityvios ir rūpestingos gali būti katės.

„Be klausos aparato nieko negirdžiu, bet dabar man padeda Zebby’is. Jis prieina ir baksteli man, kai suskamba telefonas, tada aš užsidedu klausos aparatą ir atsiliepiu į skambutį. Naktį, jei pasigirsta neįprastas garsas, jis švelniai trinkteli letena man per galvą, kad pažadintų. Jei kas nors beldžiasi į duris, jis žingsniuoja priešais mane“, – pasakojo katino šeimininkė.

Be to, Zebby’is padeda ir buityje, pavyzdžiui, atneša šlepetes ar prie durų kilimėlio paliktus paštininko laiškus.

Prieš patekdamas į Nacionalinių kačių apdovanojimų finalo ketvertuką, Zebby’is laimėjo kategorijoje „Family Fur-ever“, surinkęs daugiausia britų balsų. Po to buvo išrinktas ir komisijos, kurią sudarė įžymybės ir veterinarijos ekspertai.

Zebby’is, tapęs nugalėtoju, laimėjo taurę ir prizą, į kurį įėjo 200 svarų vertės naminių gyvūnėlių parduotuvės čekis.

Kitų kategorijų nugalėtojais tapo šios katės:

Erikas laimėjo socialinių tinklų įžymybės kategorijoje. Jis komisiją sužavėjo savo gyvenimo istorija, kai iš benamio kačiuko, buvusio netoli mirties slenksčio, tapo viena iš kylančių „Instagram“ ir „Twitter“ žvaigždžių.

Henris IX laimėjo kategorijoje „Katė kolega“. Jis savo dienas leidžia „Hampton Court“ rūmų sodininkų komandoje, palaikydamas jiems draugiją.

Willow – katė, laimėjusi kategorijoje „Mišrūnų stebuklai“. Ji pakėlė triukšmą, kai jos šeimininkas, sergantis cukriniu diabetu, prarado sąmonę.

„Kačių apsauga“, organizavusi šiuos apdovanojimus, yra pirmaujanti Jungtinės Karalystės kačių gerovės labdaros organizacija.

Ji per pastaruosius penkerius metus padėjo apie 157 tūkst. kačių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aš sužavėtas

o kodėl tas katinas užsisukęs nuo fotografo?

yja

šaunu, katinėliai tikrai yra nuostabūs

Yra gi

Pasaulyje ir geru žmonių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS