Mirė „Lūšnynų milijonieriaus“ ir „Pi gyvenimo“ aktorius I. Khanas | kl.lt

MIRĖ „LŪŠNYNŲ MILIJONIERIAUS“ IR „PI GYVENIMO“ AKTORIUS I. KHANAS

Garsus Indijos aktorius Irrfanas Khanas (Irfanas Khanas), kurio tarptautinė kino karjera apima tokius hitus kaip „Lūšnyno milijonierius“ (Slumdog Millionaire), „Pi gyvenimas“ (Life of Pi) ir „Nepaprastas Žmogus-Voras“ (The Amazing Spider-Man), būdamas 53-ejų metų amžiaus mirė, trečiadienį pranešė jo atstovas.

„Irrfanas buvo stipri siela, žmogus, kovojęs iki pačios pabaigos ir visuomet įkvėpdavęs visus, kuriuos sutikdavo“, – sakoma atstovo pareiškime.

Bolivudo žvaigždė anksčiau šią savaitę buvo paguldytas į Mumbajaus ligoninę dėl gaubtinės žarnos infekcijos.

I. Khano ryškus debiutas didžiajame ekrane sutapo su Kino akademijos apdovanojimui pristatyta 1988 metų drama apie Mumbajaus gatvių vaikus „Salaam Bombay!“. Vėliau jis dirbo su tokiais režisieriais kaip Mira Nair, Wesley Andersonas (Veslis Andersonas) ir Angas Lee (Angas Li).

2018 metais I. Khanui buvo diagnozuotas retas neuroendokrininis navikas; jis daug mėnesių gydėsi Jungtinėje Karalystėje.

„Manau, kad aš pasidaviau“, – rašė jis netrukus po to, kai pasklido žinia apie aktoriaus kovą su vėžiu.

I. Khanas yra pelnęs virtinę kino apdovanojimų Indijoje, įskaitant 2012 metų Indijos nacionalinio kino geriausio aktoriaus apdovanojimą už vaidmenį juostoje „Paanas Singhas Tomaras”, pasakojančioje apie septynis kartus šalies čempiono medalį pelniusį sportininką, pasitraukusį iš Indijos ginkluotųjų pajėgų, kad galėtų tvarkytis giminės valdose Čambalo slėnyje.

I. Khanas gavo apdovanojimą „Independent Spirit Award“ už antro plano vaidmenį 2006 metų indų ir amerikiečių dramoje „The Namesake“. Už vaidmenį indų romantinėje juostoje „The Lunshbox“ jam atiteko 2013 metų Kanų kino festivalio žiūrovų apdovanojimas.

I. Khanas taip pat vaidino juostoje „Haider“, kurią įkvėpė „Hamletas“ ir kuri buvo filmuojama Himalajų regione Kašmyre.

Pagarbą mirusiai žvaigždei reiškia visas Bolivudas. Pasak kolegos aktoriaus Amitabasho Bachchano (Amitabašo Baččano), I. Khanas turėjo „nepaprastą talentą“ ir įnešė didelį indelį į kino pasaulį.

I. Khanas „mus paliko pernelyg anksti“, parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) tviteryje paskelbė, kad " I.Khano mirtis yra netektis kino ir teatro pasauliui“.

„Aš matau pasaulį visiškai kitu kampu. Atsisėdęs pamatai visiškai kitą jo pusę ir tai yra nuostabu“, – sakė I. Khanas 2018 metais interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Paskutinis I. Khano filmas Bolivude „Angrezi Medium” yra vienos jo garsiausių juostų „Hindi Medium“ tęsinys. Jį suspėta išleisti dar prieš kovą dėl koronaviruso pandemijos Indijoje paskelbiant karantinas.

Aktorius turėjo žmoną televizijos redaktorę ir prodiuserę Sutapą Sikdar ir du sūnus.

GALERIJA

  • Irrfanas Khanas
  • Mirė „Lūšnynų milijonieriaus“ ir „Pi gyvenimo“ aktorius I. Khanas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS