Sakartvele į sceną rusą pakvietusi grupė „The Killers“ atsiprašo: Rusija yra priešas ir okupantas | kl.lt

SAKARTVELE Į SCENĄ RUSĄ PAKVIETUSI GRUPĖ „THE KILLERS“ ATSIPRAŠO: RUSIJA YRA PRIEŠAS IR OKUPANTAS

  • 0

Amerikiečių roko grupė „The Killers“ trečiadienį atsiprašė po to, kai per koncertą Sakartvele į sceną pakvietė rusų gerbėją ir sulaukė minios švilpimo.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Sakartvele apsigyveno tūkstančiai rusų, bėgančių nuo mobilizacijos ir susidorojimo su kitaminčiais savo gimtinėje, todėl mažoje Kaukazo šalyje tvyro tam tikra įtampa.

2008 metais Maskva ir Tbilisis kariavo trumpą karą ir nuo to laiko penktadalį Sakartvelo teritorijos yra okupavę Rusijos remiami separatistai.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip grupės „The Killers“ lyderis Brandonas Flowersas (Brendonas Flauersas) per koncertą Sakartvelo Juodosios jūros pakrantėje esančioje arenoje kviečia gerbėją į sceną.

„Šis vaikinas yra rusas. Ar jūs neprieštaraujate, kad čia ateitų rusas?“ – klausia B. Flowersas, o minia atsako nušvilpdama.

„Negalite atpažinti, jei kas nors yra jūsų brolis?“ – tada klausia jis.

Vietos žiniasklaida teigė, kad antradienį vykusio koncerto metu kai kurie žiūrovai paliko salę.

Rusija yra priešas ir okupantas!

 

„Gerieji Sakartvelo žmonės, niekada neketinome nieko įžeisti!“ – trečiadienį socialiniuose tinkluose rašė „The Killers“.

„Pripažįstame, kad komentaras, kuriuo norėta pasakyti, jog visi „The Killers“ klausytojai ir gerbėjai yra broliai ir seserys, galėjo būti neteisingai suprastas. Nenorėjome nieko įskaudinti ir atsiprašome“, – sakė grupė.

„Black Sea Arena“, kurioje vyko koncertas, organizatoriai taip pat atsiprašė.

„Suprantame savo svečių emocijas“, – sakoma komentaruose, paskelbtuose po pasirodymo.

„Atlikėjo poelgis scenoje nėra „Black Sea Arena“ pozicija“, – pridūrė organizatoriai.

Sakartvelo roko grupė „LOUDspeakers“, kuri tame pačiame koncerte grojo kaip apšildančioji grupė, po incidento sakė esanti nusivylusi.

„Rusija yra priešas ir okupantas!“ – sakoma grupės pranešime socialiniuose tinkluose.

Daugiau nei 20 metų gyvuojanti grupė „The Killers“ išgarsėjo 2003 metais išleidusi hitą „Mr. Brightside“.

Gairės: karas Ukrainoje, Sakartvelas, grupė The Killers, atsiprašė gerbėjų, koncertas, scena, pakviesti rusą, būgnininkas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS