„Salsamanuose“ – pirmieji nesutarimai, ašaros ir vis labiau suartėjančių porų pasirodymai | kl.lt

„SALSAMANUOSE“ – PIRMIEJI NESUTARIMAI, AŠAROS IR VIS LABIAU SUARTĖJANČIŲ PORŲ PASIRODYMAI

  • 1

TV3 šokių ir pažinimo projektas „Salsamanai“ šį kartą žiūrovus nustebino ne tik nuostabiais pasirodymais, kuriems temą rinkosi pačios poros, bet ir itin jautriomis akimirkomis. Vis artimesnį ryšį su savo partneriais mezgantys lietuviai neslepia, kad kai kurios kubiečių istorijos ne tik graudina iki ašarų, bet ir į patį gyvenimą priverčia pažvelgti kitomis akimis.

Šįkart visos poros šoko senoje Havanos aikštėje, o juos vertinančią komisiją sudarė advokatė, du IT specialistai ir jogos mokytojas.

Pirmieji sekmadienio vakarą pasirodė Gailė Butvilaitė ir jos partneris Oddebi. Nors poros ryšys vis stiprėja, tarp jų pasitaiko ir nesutarimų.  O ypač – šokių aikštelėje. „Mano praktika rodo, kad kai susitinka du stiprūs personažai, vienas iš dviejų turi pasiduoti. Aš ieškau būdų, kaip apeiti jos valdingumą, kad ji suminkštėtų“, – prieš šokį sakė Oddebi.

Pora šįkart pasirinko šokti mambo. Anot Gailės, tai – tarsi mokytis visai kitą kalbą… Ir vis dėlto jiems pavyko nustebinti – komisija jų šokį įvertino 18 balų. „Buvo emocionalu – jie atrodė kaip tikra pora, tarsi tikri sutuoktiniai. Jie į vienas kitą įsiklausė – buvo beveik tobula“, – po šokio pasirodymą komentavo advokatė.

Antrieji pasirodė Monika Liu ir Manuelis. Repeticijų metu Manuelis stipriai nustebino Moniką, nes į vieną jų stipriai vėlavo… Tiesa, kaip paaiškėjo vėliau, tam buvo rimta priežastis – mirė šokėjo dėdė. „Pabudęs namuose neturėjau jokios energijos. Jaučiausi labai išsekęs. Nenorėjau ateiti su bloga energija ir perduoti jos Monikai“, – savo vėlavimo priežastį aiškino jis.

Vis dėlto atsigavęs, Manuelis visus pribloškė. Pora šokių aikštelėje apsikeitė vaidmenimis – jie ne tik šoko pagal David Bowie dainą, bet Manuelis dar ir avėjo aukštakulnius! Pora buvo įvertinta 18 balų. „Man labai patiko, tai buvo labai originalu – kažkas, ko niekuomet nesitikėčiau. Tai – labai neįprastas sprendimas. Buvo puiku“, – sakė IT specialistas.

Aktorius Tadas Gryn ir jo partnerė Cher mezga vis artimesnį tarpusavio ryšį – tą pastebi ir kiti. „Atrodo, kad pas juos yra ir laisvės, ir šėliojimo. Stebint juos, kyla mažiausiai įtampos – jie labai vienas kitu pasitiki, labai vienas kitą palaiko ir atrodo, kad tarp jų žaižaruoja mažiausiai elektros“, – apie šią porą kalbėjo Ugnė Zavistauskaitė.

Tą pastebėjo ir komisija, įvertinusi porą 17 balų. „Mergina savo kraujyje turi šokį – tai joje gimsta natūraliai. Ir, tam tikra prasme, ji vaikiną vedė. Tačiau aš nustebau, kad vaikinas, būdamas ne iš Kubos, puikiai jautė ritmą ir šokį atliko puikiai“, – sakė jogos instruktorius.

Ugnė šokių aikštelėje ima jaustis vis geriau, tačiau tai iššaukė pirmuosius nesutarimus su partneriu Alfredo. Pastarasis visuomet nori valdyti viską – muziką, šokio žingsnelius ir net tai, kaip pasirodo Ugnė.

Buvo emocionalu – jie atrodė kaip tikra pora, tarsi tikri sutuoktiniai. Jie į vienas kitą įsiklausė – buvo beveik tobula.

„Dabar jie abu pasako tai, ką galvoja. Jie abu dirba stipriai ir įdeda širdies, tačiau tai nesuveikia. Ji suprato, kad tai, ką jie darė, yra truputį ne apie ją, o šiek tiek daugiau apie jos partnerį, kuris yra profesionalus, geras, stiprus ir nuostabus, bet ir šokio liniją daugiau traukiantis į save. Tiesa, jei jiems sektųsi ir jie gautų geriausius balus, toks konfliktas nė nebūtų įvykęs. Važiuoti namo Ugnė dar nenori, nes ji – tikra kovotoja. Galbūt jos pagrindinis tikslas nėra laimėti, bet iš projekto anksti iškristi ir jį palikti ji taip pat nenori. Jai patinka šokti ir čia būti“, – apie porą kalbėjo salsos mokytoja Sandra Saikauskaitė.

Vis dėlto šįkart porai pavyko rasti bendrą sutarimą – jie buvo įvertinti 16 balų. „Puiki interpretacija, tačiau norėčiau jums parekomenduoti choreografijoje surasti ką nors tokio, kad dažniau būtų progų šokti kartu. Mano nuomone, šokote per daug atskirai. Tai neatrodė kaip poros šokis“, – pastebėjo vienas komisijos narys, IT specialistas.

Vis labiau į gyvenimą Kuboje įsitraukia ir Simas Buterlevičius. O apsilankęs savo partnerės Indiros namuose, jis ne tik klausėsi širdį virpinančių istorijų apie jos vaikystę, bet ir nubraukė pirmąsias ašaras.

„Mes esame įsisukę į savo kasdienybę – galvojame, kaip mums reikia to ar ano, kaip mes atrodome. O čia gauni priminimą, kad laimė yra ne kažkokiuose standartuose kažką pasiekti – turėti karjerą, namus, mašinas, drabužius ar dar kažką“, – sakė Simas ir neslėpė, kad Indiros istorija graudina jį iki ašarų.

Toks atvirumas porą tik dar labiau suartino ir šokių aikštelėje – jų pasirodymas buvo įvertintas 18 balų. „Šis krepšininkas-šokėjas yra vertas mūsų pagyrų. Matosi, kad buvo įdėta daug pastangų. Jis sušoko puikiai – viskas ritme ir tempe. Manau, kad jis yra puikus mokinys, o šalia jo – tikra profesionalė. Tai buvo puikus pasirodymas“, – sakė advokatė.

Vis daugiau laiko kartu ne vien repeticijų salėse praleidžia ir Norbertas Liatkovskis bei jo partnerė Raquel. Norbertas netgi apsilankė kartu su šokėja vietinėje sporto salėje! Tiesa, pamatęs, kaip Raquel sportuoja, Norbertas negalėjo patikėti. „Aš visur gaunu šoką dėl to, ką jie daro ir kaip jie viską sugeba. Jau nebežinau, kas man būtų baisiau, – ar čia nueiti į sporto salę, ar toliau eiti šokti salsos“, – sakė jis.

Tačiau kartu Norbertas pripažino ir tai, kad pagaliau pradėjo suprasti, apie ką yra salsa, – tai neliko nepastebėta ir komisijos, įvertinusios porą 19 balų. „Manau, kad viskas, ką jis turi lietuviško, yra tik gražios jo akys ir plaukai. O jo kraujas yra kubietiškas. Atrodė, kad šiam bulių kovotojui labai reikėjo kažką sutramdyti“, – po poros pasirodymo sakė vienas komisijos narys.

Jurgitą Jurkutę ir jos partnerį Adrianą be jokios abejonės būtų galima pavadinti projekto pirmūnais, stabiliai besilaikančiais balų lentelės viršūnėje. O taip pat jie kas kartą randa būdų, kaip visus nustebinti. Štai šįkart jie į savo pasirodymą įtraukė judesių, kuriuos Jurgitai buvo parodžiusi jos dukrelė Kornelija!

„Ši choreografija turi kai ką ypatingo, nes ji skirta Kornelijai, Jurgitos dukrytei. Jurgita kartą man parodė jos šokio vaizdo įrašą, o aš pasiūliau šiuos mažus jos dukrytės žingsnelius panaudoti kitame mūsų šokyje, kad ji pamatytų tai per televiziją“, – pasakos Adrianas.

Neverta stebėtis, kad pora ir vėl buvo įvertinta aukščiausiais balais – komisija jiems skyrė 20! „Buvo labai gražu – jūs nusipelnėte pagyrų dėl to, ką atlikote. Kartais taip jau nutinka, kad šokyje tenka improvizuoti, tačiau, sveikinimai jums, kad nepasimetėte. Viskas buvo tikrai labai gerai“, – sakė IT specialistė.

„Salsamanai“ – sekmadieniais, 19.30 val. per TV3, daugiau kelionių – laidoje „Salsamanai. Kuba“ naujos kartos televizijoje Go3.

GALERIJA

  • „Salsamanuose“ – pirmieji nesutarimai, ašaros ir vis labiau suartėjančių porų pasirodymai
  • „Salsamanuose“ – pirmieji nesutarimai, ašaros ir vis labiau suartėjančių porų pasirodymai
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

Aš per tv žiūrėjau tik kartą ir man VISAI NEPATIKO - KAŽKOKS BALAGANAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS