Apklausa: daugiau nei du trečdaliai Lietuvos gyventojų žada balsuoti EP rinkimuose | kl.lt

APKLAUSA: DAUGIAU NEI DU TREČDALIAI LIETUVOS GYVENTOJŲ ŽADA BALSUOTI EP RINKIMUOSE

  • 3

Daugiau nei du trečdaliai arba 68 proc. Lietuvos gyventojų teigia, kad balsuotų Europos Parlamento (EP) rinkimuose, jei jie vyktų kitą savaitę, rodo „Eurobarometro“ apklausa.

Palyginti su pernai rudenį vykusios apklausos rezultatais, susidomėjimas šiais rinkimais yra didesnis ir daugiau gyventojų ketina ateiti prie balsadėžių, teigiama trečiadienį išplatintame EP pranešime.

Prieš penkerius metus 62 proc. Lietuvoje apklaustų gyventojų tvirtino, kad balsuotų EP rinkimuose. Tačiau iš tiesų balsuoti tuomet atėjo 53,48 proc. rinkėjų.

Europos Sąjungos vidurkis dėl dalyvavimo EP rinkimuose šiemet siekia 71 proc., 2019 metais jis buvo 10 procentinių punktų mažesnis.

„Europiečiai supranta, kaip svarbu atiduoti savo balsą ir kad balsavimas dar svarbesnis dabartiniame geopolitiniame kontekste. Raginu visus mūsų piliečius ateiti balsuoti Europos Parlamento rinkimuose, kad sustiprintume Europos demokratiją ir kurtume Europos ateitį“, – teigia Europos Parlamento Pirmininkė Roberta Metsola.

EP rinkimai vyks birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taigi

Visi turi ateiti balsuoti,nes nuo visų priklauso,kokia valdžia bus.Kas neina balsuoti,tas neturi teisės kritikuoti valdžios sprendimų

finansinė klaida .........

sujungus prezidento ir EP rinkimus gal ir ateitų ............ o dabar , prielaida , kad ir trečdalio nesulauks

Svarbu , kad balsuotų už

Lietuvai atsidavusius ir dirbančius žmones. Nekartokim tokių GĖDINGŲ KLAIDŲ , kaip kad Uspaskichas ar Paksas ... Be jokios abejonės , kad ir šį kartą bandys prasmukti (pasipinigauti) ne vienas pajacas. Nedaleiskim to !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS