G. Jakštas atkirto: tai nesuteikia teisės Lietuvos čiuožimo federacijai sukelti chaoso | kl.lt

G. JAKŠTAS ATKIRTO: TAI NESUTEIKIA TEISĖS LIETUVOS ČIUOŽIMO FEDERACIJAI SUKELTI CHAOSO

Po Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato daug kritikos iš Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) sulaukęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas tikina, kad federacija turėjo ir vis dar turi visas galimybes finansavimui gauti.

„Valstybė prisideda prie Lietuvai svarbių tarptautinių aukšto meistriškumo sporto renginių finansavimo. Tam yra sukurta tvarka ir sporto šakų federacijos jos sėkmingai laikosi ir gauna valstybės finansavimą. Kiekvienais metais Nacionalinė sporto agentūra organizuoja konkursą, kurio metu yra atrenkami finansuotini renginiai einamiesiems metams“, – feisbuke dalinosi G. Jakštas.

„Paprastai konkursas rengiamas kovo mėnesį, o šiemet jis yra dviem mėnesiais paankstintas. Lietuvos čiuožimo federacija turi visas galimybes į tokį finansavimą pretenduoti, net jei jų renginys jau įvyko“, – pridūrė ministras.

Pasak G. Jakšto, LČF turėjo galimybę iš anksto prašyti palaikymo ir paramos Kaune vykusiam čempionatui. Jo nuomone, šis renginys nesuteikia teisės nepaisyti nusistovėjusios tvarkos.

„Maža to, ypač svarbiems renginiams kitos sporto federacijos iš anksto, prieš 2–4 metus, kreipiasi į ministeriją, prašydamos palaikymo ir pagalbos papildomam finansavimui, kurį galėtų skirti LR Seimas, gauti. Ir tokį palaikymą mes noriai suteikiame“, –  dėstė jis.

Suprantama, kad Europos dailiojo čiuožimo čempionatas federaciją, matyt, ištiko netikėtai, bet tai nesuteikia teisės federacijai sukelti chaoso sporto bendruomenėje, nederinti veiksmų, versti aukštyn kojom tvarkas, nes taip patogiau federacijai.

„Suprantama, kad Europos dailiojo čiuožimo čempionatas federaciją, matyt, ištiko netikėtai, bet tai nesuteikia teisės federacijai sukelti chaoso sporto bendruomenėje, nederinti veiksmų, versti aukštyn kojom tvarkas, nes taip patogiau federacijai. Toks elgesys siunčia ypač neigiamą signalą kitoms sporto federacijoms, kurios savo veiksmus planuoja ir laikosi patvirtintų taisyklių. Prašymas elgtis profesionaliai nėra dėmesio nerodymas“, – tikino G. Jakštas.

Ministras tikino, kad LČF prezidento Vytauto Jasučio išsakyti teiginiai, jog šis pusę metų negalėjo susisiekti su G. Jakštu, yra melagingi.

„Sunku spręsti, kaip federacijos vadovas pusę metų ieškojo ministro, nes nei aš, nei mano komanda nėra gavusi nė vieno kreipimosi ir jokia forma dėl palaikymo ar dalyvavimo čempionato renginiuose. Paskutinį kartą federacijas ir skėtines organizacijas į susitikimą kviečiau gruodžio 18 d., kviesta buvo ir LČF“, – dalinosi jis.

Absurdiškais vadina komentarus apie provokacijas

LČF vadovybės pareiškimus apie provokacijas G. Jakštas vadina absurdu ir sako savo komentarais apie kilusį konfliktą tarp federacijos atstovų ir Europos dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios moters tik išreiškęs vertybinę poziciją.

„Tai toks absurdas, kurio net komentuoti nesinori. Sužinojęs apie incidentą, pareiškiau vertybinę poziciją, kad atvejis turi būti skubiai ištirtas, o aplinkybėms pasitvirtinus, priimti principingi sprendimai. Tai nebuvo nei kaltinimas, nei nuteisimas, o labai aiški nuomonė, kas, mano galva, Lietuvoje svarbu – pagarbus ir etiškas mūsų elgesys vienas su kitu“, – trečiadienį paskelbė ministras.

Čempionate dirbusi moteris teigė savaitgalį čempionato organizacinio komiteto nario Ervino Kvitkausko buvusi užsipulta ir apstumdyta. Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas V. Jasutis moters elgesį pavadino provokacija, moters kaltinimus neigė ir pats E. Kvitkauskas.

Ervinas Kvitkauskas (kairėje) ir Vytautas Jasutis. P. Peleckio / BNS nuotr.

Incidento aplinkybes aiškinasi policija, tyrimą dėl galimo nelegalaus darbo pradėjo ir Valstybinė darbo inspekcija.

Po kilusio konflikto G. Jakštas feisbuke dar sekmadienį paragino kuo skubiau ištirti incidentą, o pasitvirtinus smurto atvejui, anot jo, turėtų būti „nedelsiant priimti griežti sprendimai smurtautojų atžvilgiu“.

„Aš matau provokaciją, turiu tam tikrų žinių, labai keisti sutapimai vyko po to – ministras, kurio mes negalėjome rasti šešis mėnesius, išstoja sekmadienį su jau paruoštais pranešimais, švietimo ir sporto ministras kalba apie priekabiavimo atvejus“, – apie ministro reakciją spaudos konferencijoje antradienį kalbėjo V. Jasutis.

„Jei tai sukėlė audringą federacijos gynybinę reakciją ir paskatino fantazuoti apie susidorojimą, nesiimu spręsti apie vertybinius pamatus ir nusistovėjusią elgesio kultūrą federacijoje, bet noriu priminti, kad viešajame gyvenime reikia laikytis aukštesnės kultūros“, – trečiadienį įraše feisbuke tvirtino ministras.

G. Jakštas taip pat tvirtino neneigiantis paties renginio sėkmės, tačiau, jo teigimu, „fantastiškas sporto įvykis ir džiuginantys jo laimėjimai nesuteikia teisės čempionato organizatoriams šokdinti visus aplinkui pagal savo scenarijų“.

„O už gerą renginį dėkojame, sportininkų rezultatais džiaugiamės, palaikysime, kuo galėsime“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Gal kas iš Kauno matė susistumdyma?

Bebrasmiška. Na,negali Kaja, dailiojo čiuožimo meistrė, rungtis su su LCF prezidento, laisvo laiko Draugu. Kaip palyginti? Facebok viena atlieka dailusis čiuožimas, kitas atlieka dailusis su kuo pabaliavot. Nesmerkiu nei vieno, nei kitos. Abu vienas kitą pažįsta. Bet tarptautiniame, išskirtiniame Lietuvai, Čempionate privalome griežtai laikytis tarptautinių Normų. Prie Teisėjų tribūnos, jokiu būdu negalėjo įvykti Incidentų. Tai Organizatorių klaida. Baikit šitą jovalą. Tarpusavio Teisybės kovose žeminat Lietuvos Prestižą.

jau sausio 18d. .....

galėjo susiprast ir atsistatydint "ministerija"......

Čia iš landsberginės metodikos...

Nuo V.Landsbergio užgrobimo valdžios pradžios naudojamas ir šiandien aukštų pareigų skyrimo metodika :"tegul bus durnas, bet bele savas"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS