Kilus skandalui G. Kildišienė atsisako komandiruotės į JAV | kl.lt

KILUS SKANDALUI G. KILDIŠIENĖ ATSISAKO KOMANDIRUOTĖS Į JAV

  • 18

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos vicepirmininkė Greta Kildišienė atsisakė komandiruotės į Niujorką, JAV, vasarį vyksiantį Jungtinių Tautų renginį.

Kaip BNS informavo pirmoji Seimo vicepirmininkė LVŽS atstovė Rima Baškienė, penktadienį prieš Seimo valdybos posėdį jai G.Kildišienė telefonu paaiškino, kad į komandiruotę vykti negalės dėl mamos sveikatos būklės. Ji šiuo metu ligoninėje. Seimo narė mamai planavo komandiruotės metu palikti prižiūrėti savo mažametę dukrą.

„Ji tiesiog sakė: turiu pareigą, turiu atsakomybę ir kartu suprasdama tą situaciją, kad rūpestis didžiulis, ji, labai atsiprašydama visų, paprašė, kad būtų valdyboje persvarstytas klausimas dėl jos vykimo į Jungtines Amerikos Valstijas ir paieškotas kitas asmuo“, – teigė R.Baškienė.

Ji sakė, kad apie kitas galimas komandiruotės atsisakymo priežastis, pavyzdžiui, parlamentarų kritiką dėl per menkos jos patirties dalyvauti tokiame renginyje, G.Kildišienė nekalbėjo.

Anot R.Baškienės, valdyba pavedė Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje vadovui Gediminui Kirkilui rasti kitą asmenį, kuris atstovautų Lietuvai vasario 12–16 dienomis JAV vyksiančiame Tarppralamentinės Sąjungos ir Jungtinių Tautų kasmetiniuose parlamentiniuose klausymuose.

Parlamento vicepirmininkė taip pat teigė, pinigai už bilietus dar nebuvo sumokėti.

Daugiausia klausimų dėl G.Kildišienės kompetencijos atstovauti Lietuvai renginyje Niujorke kėlė parlamento opozicija.

Didelio susidomėjimo šią savaitę sulaukė G.Kildišienės automobilio nuomos istorija. Automobilį „Range Rover“ iš Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ lizingu įsigyti siekė parlamentarės mama Vladislava Mikalauskienė, automobiliu naudojosi G.Kildišienė. „Agrokoncerno“ advokatas Evaldas Valčiukas ketvirtadienį pasirinktiems žurnalistams parodė lizingo sutarį. Pranešta, kad joje matyti, jog automobilį V.Mikalauskienė planavo įsigyti už 47 tūkst. eurų, tačiau sutartis, anot advokato, nutraukta.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Taigi

Amerika bus pirtyje, sponsorius jau malkelių parūpino...

Ar atsisako

ar atsako? Nabage tu nabage. Aukštai šokai, žemai kritai. Pamatysi, kad vėl sėdi prie suskilusios geldos.

elfui

na jau na :) kiek mačiau ėjo nuo vieno žurnalisto pas kitą , visur aiškino kas ir kaip , kokia tai sutartis :) bet "elfai žurnalistai " geriau žino 'kaip viskas buvo" - aiškinti jiems yra beprasmiška , todėl tokiems - VMI pažyma :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS