Ir juokinga, ir graudu: būdavo, kad girtas politikas net aukštus supainioja | kl.lt

IR JUOKINGA, IR GRAUDU: BŪDAVO, KAD GIRTAS POLITIKAS NET AUKŠTUS SUPAINIOJA

  • 1

Savaitgalį neišsiblaivęs prie vairo pagautas užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas atsipirks bauda, o iš pareigų pasitrauks savo noru. Tai ne pirmas pagauto girto Seimo nario atvejis, jų per pastaruosius 20 metų būta ir žymiai kurioziškesnių. Apie juos – LNK reportaže.

Savaitgalį, kaip pats teigia, pasisėdėjęs su bičiuliais ir kitą dieną važiavęs prie ežero, užsienio reikalų viceministras dar buvo lengvai girtas. Policija nustatė 0,62 prom. Už tai M. Adomėnas turėtų gauti maždaug 1 tūkst. eurų baudą. Konservatorius Antanas Matulas svarsto, jeigu būtų prasipūtęs į savo alkotesterį, gal dar dirbtų.

„Yra buvę porą kartų, kada lyg ir bandžiau sėsti į automobilį, bet, pasiėmęs alkotesterį, žiūriu, 0,5 prom. yra, ir porą valandų tada lauki. Tai tas Adomėno atvejis, manau, yra toks netyčinis, tuo labiau, kad reakcija jo tokia tikrai tvarkinga“, – pastarąjį atvejį pakomentavo A. Matulas.

Anksčiau A. Matulas buvo gavęs Seimo alkotesterio pravardę. Įgūdžių neprarado, kolegas stebi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ypač mano dėmesy ta viena dama yra, kuri, esu jautęs keletą kartų, kad su kvapu, bet jie visi manęs bijo po senovei, žino, kuo aš užsiiminėjau anksčiau, ir kaip ir vengia“, – sakė Seimo narys.

Pamatęs šlitinėjančius politikus, A. Matulas stodavo prie šoninio mikrofono. Tačiau dabar pastebi, kad „kultūra iš esmės pasikeitė.“ Jeigu prabiltų Seimo kavinių sienos, daug papasakotų. Buvo laikai, kai čia vykdavo pobūviai, ir netgi per posėdžius, su kokteiliais ir keptais paršeliais.

Kad politikų požiūris pasikeitė, pastebi ir Aurelijus Veryga. „Kada Seime esantis politikas net aukštus supainioja, tiesiai pas žurnalistus nueina būdamas girtas, tai tokių tikrai, ačiū Dievui, nebepasitaikė“, – kurioziškus nutikimus prisiminė jis.

2008 m. socialdemokratas Gintautas Mykolaitis nuo žurnalistų klausimų, ar ne girtas, užlipo pasislėpti į žurnalistų balkoną. „Jūs pamenate tuos vaikščiojimus po balkonus, pamenate bandymus giedoti ir netgi posėdžius vesti“, – šio ir kitų įvykių nepamiršo ir A. Matulas.

Uždrausti Seime prekybą alkoholiu sugalvota dar 2008-aisiais, prie tuomečio Seimo pirmininko Arūno Valinsko. 2017-aisiais valstiečiai ėjo dar toliau ir uždraudė alkoholio į Seimą net atsinešti. Tačiau jie vis tik atsinešdavo. 2019 metais kalbintas ... ..., prisipažino: „Šampano taurę, taip, šampano šiandien išgėrėm“, – sakė jis. „Ką tik sakėte, kad nėra alkoholio“, – logikos spragą įžvelgė žurnalistė. „Čia ne alkoholis“, – nenusileido ... „Šampanas – ne alkoholis?“ – tikslinosi žurnalistė. „Mano požiūriu, ne“, – tvirtai tikino jis.

„Čia ne alkoholis“, – nenusileido ... „Šampanas – ne alkoholis?“ – tikslinosi žurnalistė. „Mano požiūriu, ne.

Alkoholis į Seimo kavinę jau grįžo, bet girtų nesimato. A. Veryga mano, politikai dabar labiau rūpinasi savo reputacija. „Girtas politikas, net jeigu jis ir ne už vairo, bet yra kažkur viešoje vietoje, vis tiek žmonės į jį kitaip žiūri“, – sakė A. Veryga.

Pavyzdžiui, tuometis konservatorius Egidijus Vareikis 2013 metais buvo pastebėtas ir oro uoste, kai neužtikrintu žingsniu ruošėsi skirsti į Romą. Ten rinkosi parlamentarai katalikai.

„Atėję į Parlamentą, galvoja, kad jau čia jie yra ereliai kažkokie, niekas jų nekontroliuos, kad virš jų tik Dievas, bet, pasirodo, yra ne taip“, – ironizavo A. Matulas.

2017 metais, žurnalistams sukėlęs įtarimų, Linas Balsys sutiko papūsti į alkotesterį. Rezultatas ir patį nustebino – ekranėlyje pasirodžius 1,82 prom., sakė: „Negali taip būt.“

A. Matulas su A. Veryga daro panašią išvadą – dabar politikus sulaiko baimė.

„Pertraukos metu negali gerti, vis tiek ateisi į darbą, į salę ir jau būsi su kvapu, dalis jų bijo, aišku“, – teigė A. Matulas.

„Ir žurnalistai visada yra šalia. Ten prasprūsti kažkam, nežinau...“, – papildė jį A. Veryga.

Anot policijos, sustabdytas M. Adomėnas elgėsi ramiai, kultūringai ir savo kaltę pripažino. Šeštadienio rytą pranešė, kad iš viceministro pareigų traukiasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaltas

ne kad gere,o kad pakliuvo. Va ir visa pasaka! O jie - kaip gere,taip gers toliau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS