Keisis Lietuvos ambasadorius Pietų Afrikos Respublikoje | kl.lt

KEISIS LIETUVOS AMBASADORIUS PIETŲ AFRIKOS RESPUBLIKOJE

Šią savaitę Vyriausybei atšaukus Lietuvos ambasadorių Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) Dainių Junevičių, vyksta naujo diplomatinio atstovo kandidatūros derinimas.

aip BNS nurodė Užsienio reikalų ministerija, ambasadorius atšauktas dėl diplomato amžiaus apribojimo: šį darbą gali dirbti asmuo, ne vyresnis kaip 65 metų.

„Kol vyksta „tylioji procedūra“, tai yra naujo diplomatinio atstovo kandidatūros derinimas, laikantis konfidencialumo ir nusistovėjusios tarptautinės praktikos dėl diplomatinių atstovų skyrimo, konkretūs duomenys nėra viešinami“, – teigė ministerija.

Ambasadorius skiria prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Vilniuje Pietų Afrikos Respublikos delegacija lankėsi praėjusių metų spalį.

Rugpjūčio mėnesį Pietų Afrikoje vyks BRICS – bloko, kurį sudaro Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika, – viršūnių susitikimas. Į jį yra pakviestas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuriam Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) yra išdavęs arešto orderį.

Ši Afrikos valstybė atsisakė pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą, teigdama, kad nori išlikti neutrali ir teikia pirmenybę dialogui siekiant užbaigti karą.

Pietų Afrika yra TBT narė, todėl tikimasi, kad ji įvykdys arešto orderį, jei V. Putinas atvyks į šią šalį.

Lietuva diplomatinius santykius su PAR užmezgė 1991-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nesutaria

kokia spalva ambasadorių nudažyti kol Velykos nesibaigė ......

Neber kantrybes

Kokio galo Lietuvai ten ambasadorius? Ar almazus kasit, ar vien del safari?

cia grybauskaites nuopelnas

pries dingdama is prezidenturos visus savo bendrapartiecius , lezbes iskaisiojo po viso psaulio ambasadas ...prikure pareigybiu milijonus....taip ir plauna per ambasadas vogtus milijonus y afsoru bankus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS