Lietuvoje planuojama steigti partiją „KArtu. Kairiųjų aljansas“ | kl.lt

LIETUVOJE PLANUOJAMA STEIGTI PARTIJĄ „KARTU. KAIRIŲJŲ ALJANSAS“

  • 8

Lietuvoje planuojama steigti partiją „KArtu. Kairiųjų aljansas“, trečiadienį pranešė jos iniciatoriai.

„Lietuvai jau seniai atėjo metas tikrai kairiajai politinei jėgai, kuri stovėtų už eilinių piliečių interesus, už orumą darbe, socialinę lygybę, už gamtos tausojimą, nemokamą švietimą ir prieinamą kultūrą visiems. „KArtu“ gimsta iš solidarumo, paprastų žmonių (ne elito) poreikių, iš savanorių nuovargio, užsidegusių žmonių darbo ir idėjų“, – pranešime teigė „KArtu. Kairiųjų aljanso“ pirmininkė Jolanta Bielskienė.

Steigiamasis partijos suvažiavimas numatomas gegužės 1 dieną.

Ši politinė jėga save vadina alternatyva „dominuojančiai, vien dešiniąsias vertybes ginančiai politikai ir neoliberalaus kapitalizmo doktrinai“.

Tarp jos programinių nuostatų – darbo savaitės trumpinimas iš pradžių iki 32 val., o vėliau – iki 28 valandų, profesinių sąjungų plėtros skatinimas, progresiniai mokesčiai korporacijoms, verslams ir dideles pajamas gaunantiems savininkams, maisto kainų mažinimas, būsto rinkos reguliavimas nustatant nuomos mokesčio ribas, LGBTQ+ žmonių teisių užtikrinimas.

Šiuo metu Lietuvoje yra 24 veikiančios politinės partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Parodykite

man nors viena kairiji Lietuvoje! Tikra,o ne apsisaukeli! Tai va - ir nera tokio.

manau tai liberastines Laisves gaujos analogas

si ,,Kairiuju liberastu aljanso +LGBTQ-istu KArtu ,,partija,,,.. ir nieko daugiau .

>Nežavi

Cha, gerai būtų jei čia būt komunistinių laikų kvapas..Čia visiškai tuščias reikalas nenešantis jokios naudos Tautai. Bus tas pats kaip socdemai ar skvernelinia katrie po pavadinimu slepia paprasčiausia gauja atėjusia sau pelno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS