Lietuvos ir Lenkijos iniciatyva ES ministrai su G. Kasparovu aptarė rusų opozicijos veiklą | kl.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS INICIATYVA ES MINISTRAI SU G. KASPAROVU APTARĖ RUSŲ OPOZICIJOS VEIKLĄ

  • 10

Lietuvos ir Lenkijos iniciatyva pirmadienį Briuselyje Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai su Gariu Kasparovu aptarė Rusijos opozicionierių veiklą.

„Šio susitikimo tikslas – tiesiogiai iš Rusijos opozicijos atstovų išgirsti, ką jie patys pasiruošę padaryti, kad paskatintų pokyčius Rusijoje, ir kokia ES parama demokratinei Rusijai būtų naudingiausia“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

Susitikime dalyvavę ES užsienio reikalų ministrai domėjosi iš Rusijos pasitraukusių opozicijos atstovų galimybėmis veikti Rusijoje ir daryti įtaką šalies gyventojams bei paramos Ukrainai iniciatyvomis.

„Minint barbariško Rusijos karo prieš Ukrainą metines, vis pasigirstant raginimams „siekti taikos“, labai svarbu įsivardinti, ką mums reiškia Ukrainos pergalė. Turime aiškiai pasakyti, kad „kartu iki pergalės“ reiškia Ukrainos pergalę, susigrąžinant Rusijos okupuotas teritorijas“, – sakė ministras.

Į Briuselį pirmadienį susirinkę ministrai siekia sutarti dėl naujų sankcijų Rusijai, amunicijos tiekimo Ukrainai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kam tas cirkas

Rusijoje opozicijos nėra. Jeigu taip žiūrint, tai ir Lietuvoje yra opozicija - vienas Kaune važiavo prieš eismą.

Kysa vorobjovas

Su viskuo sutinku, kad evrosojuzas blogas, kad schwabas ir sorosas. Bet kokia geresne alternatyva?? Baltarusija, putino vasalinė valstybė, kur vidutinė alga 300 dol?? Moldova, kur vis dar asilai naudojami kaip transporto priemonė?? Ar pati Rusija?? Irano,Šiaurės Korėjos, Venesuelos, Kubos partnerė?

Anonimas

Gaus žilas žydelis arbatėlės su poloniu ir užsičiaups amžiams ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS