A. Lukašenka: uždarydama sieną su Baltarusija, Lietuva kenkia sau pačiai | kl.lt

A. LUKAŠENKA: UŽDARYDAMA SIENĄ SU BALTARUSIJA, LIETUVA KENKIA SAU PAČIAI

  • 14

Uždarydamos sienas su Baltarusija, Lietuva, Latvija ir Lenkija pablogins savo piliečių padėtį, sako autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Nelabai suprantu Lietuvos ir Latvijos. Greičiausiai jos bėga įvykiams už akių (...), jos nori pasirodyti. Tačiau tai atsigręš prieš jas. Jei nori užsidaryti, tegul užsidaro. Į Lietuvą ir Latviją vis tiek nevažiuojame, per jas irgi nedirbame. Kam jie padarys blogiau? Jie tik pablogins padėtį sau ir savo žmonėms“, – penktadienį sakė A. Lukašenka, cituojamas Baltarusijos valstybinės naujienų agentūros „Belta“.

Praėjusią savaitę Lietuva uždarė Šumsko ir Tverečiaus pasienio punktus su Baltarusija. Lietuvos politikai šį sprendimą aiškino reakcija į galimas grėsmes dėl „Wagner“ buvimo Baltarusijoje bei poreikiu kovoti su kontrabanda.

Tuo tarpu Latvija pranešė sustiprinusi išorinės valstybės sienos apsaugą, reaguodama į išaugusius neteisėtos migracijos srautus iš Baltarusijos.

Nelabai suprantu Lietuvos ir Latvijos. Greičiausiai jos bėga įvykiams už akių (...), jos nori pasirodyti.

Per praėjusią savaitę Latvijoje sieną iš Baltarusijos mėginančių kirsti migrantų skaičiai kiekvieną parą svyruodavo nuo 11 iki 143 atvejų. Lietuvoje tokių atvejų buvo nuo kelių iki keliolikos.

Tuo metu Lenkija pasienyje su Baltarusija skelbė dislokavusi iki 10 tūkst. Lenkijos kariuomenės ir teritorinės gynybos karių. Dalis jų tiesiogiai rems pasienio apsaugos tarnybą ir patruliuos, kiti bus rezerve.

Lietuva ir Lenkija rugpjūčio pradžioje skelbė, kad Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių.

Baltijos šalių ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai kitą savaitę Varšuvoje tarsis, kokiais scenarijais reikėtų visiškai uždaryti sieną su Baltarusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Reiškia, kad Lietuva elgiasi teisingai

jeigu net bulbašius reaguoja. Su emigrantais nelabai pasisekė, su žaliais žmogeliukais irgi nepasiseks.

Geo

Eik tarakone, parodyk zemelapius, nelojes cia… :)

Jau

Senai kenkia visais imanomais budais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS