Po P. Urbšio pašalinimo iš Demokratų sąjungos, subyrėjo jos frakcija Panevėžio taryboje | kl.lt

PO P. URBŠIO PAŠALINIMO IŠ DEMOKRATŲ SĄJUNGOS, SUBYRĖJO JOS FRAKCIJA PANEVĖŽIO TARYBOJE

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyriui pašalinus iš partijos buvusį parlamentarą Povilą Urbšį, su juo partiją paliko ir dalis kitų politikų, o trečiadienį subyrėjo ir šios partijos frakcija Panevėžio taryboje.

 

 

Vilnius, rugpjūčio 31 d. (BNS). 

P. Urbšys BNS sakė, jog jis pašalintas dėl principingumo ir raginimų skyriaus vadovybei laikytis „partijos moralės standartų“, o kartu su taryboje buvę politikai taip pat paliko partiją ir grįžo prie senojo frakcijos pavadinimo „Kartu“. Frakcija toliau žada dirbti opozicijoje.

„Prieš tai buvo nuspręsta susidoroti su tais, kurie kišą nosį ten, kur nereikia, kurie bando partijos moralės standartus, kurie yra parašyti, skaityti paraidžiui. Tai buvo pamoka. Galiausiai iš 15 valdybos narių septyni paliko valdybą ir pačią partiją, kartu su jais iš susirinkimo išėjo 30 žmonių“, – sakė P. Urbšys.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyriaus pirmininkė Solveiga Dagė BNS patvirtino, kad su P. Urbšiu partiją paliko apie dešimt asmenų.

Anot P. Urbšio, jis su bendražygiais trečiadienį per tarybos posėdį paskelbė, jog nebelieka frakcijos „Vardan Lietuvos“ – joje be P. Urbšio buvo Rimantas Ridikas ir Ričardas Bakanauskas, taip pat paskelbę apie pasitraukimą iš partijos, ir nepartinė Viktorija Vidžiūnienė.

„Akcentas buvo, kad tai, kas vyksta skyriuje, su partijos vadovybės daugumos palaiminimu, nieko bendro neturi su deklaruojamomis partijos vertybėmis, orientuotomis į skaidrumą, moralumą, viešojo intereso viršenybę, o vietoje tarimosi kultūros – intrigos, žmonių kiršinimai, šmeižimas, manipuliavimas. Nenorėdami tapatintis su tokia politine dviveidyste, mes pasitraukėme iš partijos ir paskelbėme, kad frakcijos nebėra“, – tvirtino politikas.

Partijos skyriaus vadovė S. Dagė anksčiau trečiadienį BNS teigė, kad P. Urbšys pašalintas skyriaus daugumos balsais „dėl visapusiško darbo trukdymo skyriuje“, skyriaus skaldymo ir narių kiršinimo.

P. Urbšys Seime dirbo dvi kadencijas – nuo 2012 iki 2020 metų.

Jis į Panevėžio savivaldybės tarybą buvo išrinktas 2019-ųjų kovą, tuomet mandato atsisakė, tačiau 2020-aisiais per rinkimus nepatekęs į Seimą, paprašė Vyriausiosios rinkimų komisijos atkurti jo vietą porinkiminiame kandidatų į tarybą sąraše ir atsilaisvinus vietai vėl gavo tarybos nario įgaliojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ATSARGIAI ! --dar nepradėję d i r b t i ,

jau skirstosi -- visa tai rodo , jog šioje SKVERNELIO grupuotėje ,iš visų KAMPŲ s u s k r i d ę plėšrūs KARMORANAI,--dėl nepakankamo g r o b i o, pradėjo skirstytis.---ŽMONĖS !--neužkibkime ant šios PLĖŠRŪNŲ gaujos,juk pakankamai turime b ė d ų su patyrusia LIBERALŲ vagių gauja.--Apie rimtą veiklą VISUOMENĖS labui SKVERNELIO gaujoje nesimato jokių j u d e s i ų, jie apiplėš GYVENTOJUS taip , kaip KARMORANAI pajūryje apiplėšia žvejus

ir vėl

policininkų ir STT konfliktas. :)

P.

Skverneliui dorų nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS