Darželyje „Žvangutis“ apsilankęs G. Jakštas: tikiu, kad ši istorija bus atsibudimo skambutis | kl.lt

DARŽELYJE „ŽVANGUTIS“ APSILANKĘS G. JAKŠTAS: TIKIU, KAD ŠI ISTORIJA BUS ATSIBUDIMO SKAMBUTIS

Apsilankęs sostinės darželyje „Žvangutis“, kur pranešta apie blogą elgesį su vaikais, švietimo ministras Gintautas Jakštas sakė besitikintis, kad ši istorija visiems taps „atsibudimo skambučiu“.

„Šita istorija aš tikiu, kad bus toks atsibudimo skambutis visiems – kur visi bebūtume, kokioje įstaigoje dirbame, permąstysime savo komunikaciją, elgesį, pradėsime naudoti tuos patarimus, kad jeigu dėl ko nors susinervini, ką turėtum daryti tuo metu“, – ketvirtadienį po pokalbio su darželio vadove žurnalistams kalbėjo G. Jakštas.

„Manau, kad šita istorija padės nepasikartoti tokioms istorijoms“, – pridūrė jis.

LRT naujienų portalas skelbė, kad tėvai, kilus įtarimams dėl vienos „Žvangučio“ grupės darbuotojų elgesio su vaikais, išsiuntė juos į darželį su pasiklausymo įranga.

Pasak naujienų portalo, įrašuose girdėti darbuotojų šaukimas ant dviejų metų vaikų, grasinama juos išmesti per langą. Taip pat tėvai išsiaiškino, jog vaikams buvo duodama mažiau valgyti, kad jie neitų į tualetą, dėl to iš darželio jie grįždavo alkani.

Tėvai pasakojo, kad toks elgesys lėmė vaikų raidos regresą, jie ėmė bijoti eiti tualetą, pradėjo atkartoti agresyvų auklėtojų elgesį namuose.

„Kalbant su vadove jaučiuosi pakankamai ramiai, kad tai bent jau šitoje įstaigoje nepasikartos. Imtasi reikalingų veiksmingų priemonių tiek kalbant apie darbuotojų psichologinę gerovę, tiek įtraukimą ir bendradarbiavimą su tėvais“, – sakė ministras.

Pasak G. Jakšto, po incidento vyksta nuolatiniai pokalbiai su darbuotojais, vaikų tėvais.

Dėl įvykio darželyje Vilniaus apskrities policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lina

O jei darželio mokytojos paviešintų kaip tėvai su vaikais kalba, mažamečių leksiką? Galima ir mokytojoms įrašyti ir viešinti pokalbius? Filmuoti diskusijas ir jas viešinti? Bet kas turi teisę auklėti auklėtojas? Slapčia stebėti? Kalėjime saugiau ir erdvės, triukšmo lygis mažesnis. Spjūvis į veidą pasiaukojančiai dirbantiems žmonėms darželyje. Įrenkite kameras ir problema baigsis. Kiek netikėtumų stebėtume. Gal mokytojo darbą įvertintumėm. Situacijos neteisinu ir nepalaikau. Bet žinau kaip sunku kovoti su padėjėja, kai tenka kartu dirbti. Ypač, jei ją palaiko vadovai.

Is patirtes

Kur izengia konservantu koja, ten viskas griuva.

Marija

Nereikia bijoti nei įrangos, jeigu myli savo darbą... aišku, neginu šitos darbuotojos, labai negražus pokalbis su mažyčiais, bet jei mokytojos įrašytų, ką jų vaikai kai kada kalba, tai ausys "užsiraitytų"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS