Prezidentas: paviešinta informacija dėl tankų pirkimo turėjo riboto naudojimo žymą | kl.lt

PREZIDENTAS: PAVIEŠINTA INFORMACIJA DĖL TANKŲ PIRKIMO TURĖJO RIBOTO NAUDOJIMO ŽYMĄ

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko paviešinta informacija apie planus pirkti vokiškų „Leopard“ tankų turėjo riboto naudojimo žymą, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Informacija, kuri buvo pateikta, buvo su grifu „riboto naudojimo“, – interviu naujienų portalui „Delfi“ antradienį sakė šalies vadovas.

Anot jo, tokio grifo suteikimas turi „labai aiškią procedūrą“.

„Jos išgrifavimas arba, kitaip tariant, konfidencialios informacijos pavertimas viešai naudojama, taip pat turi tokią pačią procedūrą išviešinimo. Ir tai nebuvo padaryta“, – sakė G. Nausėda.

Praėjusią savaitę A. Anušauskui paskelbus planus įsigyti vokiškų tankų ir pateikus tokio sprendimo argumentus, G. Nausėda pareiškė, jog ministrui nederėjo to viešinti.

Tuomet šalies vadovas teigė, kad ministras atskleidė riboto naudojimo informaciją, tačiau vėliau Prezidentūra patikslino, jog tai – politinis vertinimas, o teisinę išvadą turi pateikti prokuratūra.

Dėl galimo valstybės paslapties atskleidimo į ją kreipėsi parlamentarė Agnė Širinskienė.

Pats A. Anušauskas sako, kad įslaptintos informacijos nepaviešino. Tuo metu Krašto apsaugos ministerija nurodė, kad ministro paskelbta informacija neturi įslaptintos informacijos požymių.

Pasak G. Nausėdos, jei tokios informacijos paviešinimas neturėtų jokių pasekmių būsimiems susitarimams, tai nebūtų „pati didžiausia pasaulio problema“.

„Bet tai gali turėti (įtakos – BNS), nes tai atskleidžia mūsų tam tikrus sumanymus, net jei nėra galutiniai“, – sakė prezidentas.

Viskas yra tvarkoje, bendraujame, kaip bendravome, tikrai, patikėkite, nėra čia kažkokių kibirkščiavimų.

„Atrodo kartais, kad nesuvokiama, kad kartais tokios informacijos gavimas yra susijęs su labai dideliais pinigais arba investicijomis, kurias daro kitos valstybės, kad surinktų, sukauptų tokią informaciją, o mes patys ateiname, ant lėkštutės padedame“, – pridūrė jis.

Jis taip pat teigė, kad ministras apskritai viešina per daug informacijos.

Vis dėlto G. Nausėda šią savaitę teigė matantis galimybių toliau dirbti su A. Anušausku.

„Mes susitikome su juo Medininkų metinių proga – viskas yra tvarkoje, bendraujame, kaip bendravome, tikrai, patikėkite, nėra čia kažkokių kibirkščiavimų“, – interviu teigė šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Ši vyriausybė kompetentinga kaip nei viena

Neaišku koks prezidento motyvas viskam prieštarauti,nieko nesiūlyti. Kažkaip anai valdžiai akivaizdžiai pataikavo.

tam-,,cha,cha, cha,,,,projankiiskas lietuviu piderMopse

jei nebutum lojes pasienyje ir skrepliais taskesis --siandien tie tankai naxren nebutu niekam reikalingi , dabar prisilojei ir is baimes leki tankus pirkt --bet garantuoju, tau jie tikrai nepades...

Klausimas. Už kieno pinigus tuos tankus pirksite jai nuo visuomenės šie dalykai slepiami?! Ką!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS