Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Belgijoje, Kazachstane ir Izraelyje | kl.lt

PREZIDENTAS SUTEIKĖ ĮGALIOJIMUS LIETUVOS AMBASADORIAMS BELGIJOJE, KAZACHSTANE IR IZRAELYJE

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį suteikė įgaliojimus trims Lietuvos ambasadoriams, kurie dirbs Belgijoje, Kazachstane ir Izraelyje.

Šalies vadovas su naujai paskirtu ambasadoriumi Belgijos Karalystėje Dainiumi Petru Kamaičiu aptarė dvišalio bendradarbiavimo tikslus ir siektinus konkrečius rezultatus.

Prezidentas pabrėžė, jog svarbu toliau stiprinti saugumo ir gynybos ryšius, ypač išlaikant ir plečiant bendradarbiavimą oro ir priešlėktuvinės gynybos srityje, taip pat NATO priešakinių pajėgų misijoje Lietuvoje. Šios sritys, pasak šalies vadovo, yra ir dvišalio bendradarbiavimo su NATO sąjungininkėmis pamatas.

Aptartas ir ekonominių ryšių stiprinimo potencialas, bendradarbiavimas aukštųjų technologijų sektoriuose, mokslo ir inovacijų srityse. Prezidentas akcentavo ryšių su lietuvių bendruomenėmis stiprinimo Belgijoje svarbą, taip pat dėmesį istorinės atminties ir totalitarinių režimų aukų atminimo įamžinimo klausimams.

Susitikime su naujuoju ambasadoriumi Kazachstane Egidijumi Naviku G. Nausėda aptarė dvišalių politinių ir ekonominių santykių raidą bei perspektyvas.

Šalies vadovas pabrėžė, jog svarbu išnaudoti bendradarbiavimo potencialą su Kazachstanu transporto ir logistikos srityse, prisidėti prie dvišalės prekybos didinimo bei plėsti Lietuvos prekių ir paslaugų eksportą. Prezidento teigimu, reikia stiprinti Lietuvos ir Kazachstano bendradarbiavimą švietimo ir mokslo srityje, visapusiškai skatinti ir palaikyti santykius su lietuvių bendruomene.

Lietuvos ambasadoriui Izraelyje Audriui Brūzgai prezidentas pabrėžė politinių santykių stiprinimo ir ekonominio bei technologinio bendradarbiavimo plėtojimo svarbą, akcentuodamas aukštosiomis technologijomis grįstą verslo plėtrą, Izraelio startuolių ekosistemos atvėrimą Lietuvos inovatoriams.

Kaip nurodo prezidentūra, G. Nausėda pažymėjo, jog itin svarbu stiprinti pasitikėjimu ir lygiaverte partneryste paremtą strateginį bendradarbiavimą su Izraeliu. Prezidentas akcentavo kultūrinės ir istorinės atminties puoselėjimo svarbą, pristatant ryškiausius Lietuvos meno ir kultūros pavyzdžius, siekti bendrų tęstinių kultūros programų. Pasak jo, svarbu skatinti ir izraeliečių įvažiuojamąjį turizmą Lietuvoje.

GALERIJA

  • Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Belgijoje, Kazachstane ir Izraelyje
  • Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams Belgijoje, Kazachstane ir Izraelyje
R. Dačkaus/ LR Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)))

bus balius bus baliukas dziaugsis svogerpimpaliukas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS