Prezidentas vyksta į Baltijos jūros šalių viršūnių susitikimą | kl.lt

PREZIDENTAS VYKSTA Į BALTIJOS JŪROS ŠALIŲ VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

  • 8

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį dalyvaus Baltijos jūros šalių viršūnių susitikime energetikos klausimais.

Kopenhagoje vyksiančiame susitikime Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Danijos, Suomijos vadovai ir Europos Komisijos pirmininkė aptars Baltijos jūros regiono žaliąją energetinę transformaciją, pranešė Prezidentūra.

Teigiama, jog daugiausia dėmesio bus skiriama perėjimui prie atsinaujinančių energijos šaltinių ir saugios, tvarios bei atsakingos energetikos skatinimui Europoje.

Vyriausybės programoje numatyta 2025 metais turėti iki 1,2 GW galios įrengtų vėjo ir 1 GW galios saulės elektrinių. 

Siekiama, kad 2030 metais energijos gamybos iš atsinaujinančių išteklių dalis sudarytų ne mažiau kaip 50 proc. bendro galutinio šalies suvartojimo, 15 proc. – visų rūšių transporte, 70 proc. – elektros suvartojimo, 90 proc. – šilumos energijos balanse.

Skaičiuojama, kad per šį dešimtmetį Lietuvos perėjimui prie žaliosios ekonomikos reikės apie 14 mlrd. eurų, iš jų beveik 10 mlrd. eurų skirs valstybė, likusią dalį – privatus verslas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tegu bl

varo į Ameriką dėl dujų kainos tartis. Kodėl ten 20 eu (Eur/MWh) o pas mus 200eu daugiau? Kodėl Lietuvos valdžiagyvių garbinamas partneris mums (uoliam savo šumiui ) stumia tokią begėdiška kainą?Taigi neįpirksim. Žinoma jeigu niekas neprašo kad būtų pigiau tai ko jiem neimt? O Bankomatas ir kiti kurie privalo tvarkyt tokius reikalus su užsieniu gastroliuoja po visokius viršūnių tūsus? Ir galimai vien tam kad eilinį kartą patriestų apie Rusiją ir Ukrainą?

į viršūnių susitikimą...

viršūnes palinguos ir pargįš namolio.

kas iš to

nusiposėdžiavęs prezidentas, kažką atseit dirba, bet kad Lietuva rieda į ekonominę bedugnę - nemato. Tyli jau pakištas po valdančiųjų stalu ir bijo cyptelėt. Ar mums toks bus reikalingas antajai kadencijai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS