S. Skvernelis vyksta į Airiją aptarti „Brexito“ klausimų | kl.lt

S. SKVERNELIS VYKSTA Į AIRIJĄ APTARTI „BREXITO“ KLAUSIMŲ

  • 2

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį išvyksta į Airiją, kur susitiks su šios šalies premjeru Leo Varadkaru (Lio Varadkaru), vietos lietuvių bendruomene.

Pagrindinė vizito tema turėtų būti „Brexit'as. Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis BNS sakė, kad bus siekiama išsiaiškinti Airijos pozicijas diskutuojant dėl vadinamojo „backstop“ mechanizmo, numatančio, jog po „Brexit'o“ neatsiras fizinė siena tarp Šiaurės Airijos ir Airijos.

Taip pat ketinama aptarti klausimus, susijusius su daugiamete ES finansine perspektyva, ES ateities problematika, skiriama dėmesio dvišaliams santykiams.

Abu premjerai taip pat planuoja apsilankyti „Hartstown Community School“ mokykloje. Ši mokykla – viena iš trijų airiškų mokyklų, kur mokoma lietuvių kalbos.

Anot Vyriausybės, Airija šiuo metu – vienintelė pasaulyje valstybė be Lietuvos, kur lietuvių kalbos mokiniai gali mokytis bendrojo lavinimo mokyklose.

S. Skvernelis taip pat susitiks su Airijos lietuvių bendruomene, Airijos lietuvių organizacijų lyderiais. Ketinama aptarti šeštadieninės lituanistinės mokyklos, piliečių skatinimo grįžti į Lietuvą, referendumo dėl pilietybės išsaugojimo ir kitus klausimus.

Vizito metu premjerą delegacijoje lydės švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Breznev

Xa xa mentas nemoka angliskai

lauris

pamirso pamineti, kad vertejas Pinkiui is paskos lakstys, juk mentas nekalba angliskai :)))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS