URM: D. Matulionis per NATO susitikimą nesilaikė instrukcijų | kl.lt

URM: D. MATULIONIS PER NATO SUSITIKIMĄ NESILAIKĖ INSTRUKCIJŲ

Lietuvos ambasadorius prie NATO Deividas Matulionis padarė tarnybinį nusižengimą, kai nesilaikė instrukcijų per Aljanso viršūnių susitikimą Vilniuje, tačiau jam nuobaudos skirti nesiūloma, nusprendė diplomato elgesį tyrusi Užsienio reikalų ministerijos (URM) komisija.

„URM Deivido Matulionio galimo tarnybinio nusižengimo tyrimo komisija nustatė, kad D. Matulionis padarė tarnybinį nusižengimą ir nesilaikė ministerijos instrukcijų. Tačiau, atsižvelgiant į NATO viršūnių susitikimo rezultatų kontekstą, sudėtinga įvertinti padarytą žalą valstybei, todėl komisija nesiūlo skirti nuobaudos“, – BNS pirmadienį informavo ministerija.

Pats ambasadorius BNS situacijos nekomentavo.

Sudėtinga įvertinti padarytą žalą valstybei, todėl komisija nesiūlo skirti nuobaudos.

Tyrimo dėl D. Matulionio imtasi kilus abejonių, jog diplomatas galėjo nesilaikyti valstybės institucijų suteikto mandato ir savo veikla susilpninti Lietuvos derybines pozicijas derybose dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje dokumentų, rugpjūtį skelbė naujienų portalas „Delfi“.

Anot jo, tyrimas susijęs su D. Matulionio veiksmais derantis dėl NATO komunikato ir formuluotės apie vokiečių brigados dislokavimą Lietuvoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad pasitiki ambasadoriumi. Jis pabrėžė, kad derybos NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu buvo ypač sudėtingos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

as

ar jums tikrai visiems su galva negerai,kad nematot kad ukrinai prakišo su rusynu o jūs dar norit į EU niekas nenorės tokių kurie vaikšto visą laiką ranką atkišę tuo labiau sugriautų nustekentų ir parduotų žemių,ar kas žino kiek ha parduota užsieniečiams?

o kas čia per šventasis ?kad negalima bausti užtarnybinį nusižengimą? taimes tokia teisinė valstybė?

Tikra

Sovietinė padugnė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS