V. Čmilytė-Nielsen: užsieniečių įdarbinimo kvotų naikinimas atlaisvintų įstaigų resursus | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: UŽSIENIEČIŲ ĮDARBINIMO KVOTŲ NAIKINIMAS ATLAISVINTŲ ĮSTAIGŲ RESURSUS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad užsieniečių įdarbinimo kvotų naikinimas kai kurioms profesijoms atlaisvintų Užimtumo tarnybos ir Migracijos departamento resursus bei leistų daugiau dėmesio skirti rizikų užkardymui.

„Siūlymas mūsų frakcijos, kad kvotų kai kurioms profesijoms būtų atsisakyta ir taip būtų atlaisvinti Migracijos departamento resursai, daugiau dėmesio skirti pavojams, rizikų užkardymui“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

„Situacija, kuri pakankamai nelengva, reikia protingai paskirstyti ribotus, tame tarpe ir Vidaus reikalų ministerijos resursus, kad būtų daugiau dėmesio skirta grėsmių užkardymui, o ten kur biurokratiniai apsunkinimai atima laiką, valstybinių institucijų resursus, jų atsisakyti“, – pridūrė ji.

Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisomis Seimo pirmininkė su Liberalų sąjūdžio frakcijos nariais siūlo panaikinti metines užsieniečių įdarbinimo kvotas ir atleisti nuo pareigos įsigyti leidimą dirbti užsieniečiams, kurių profesija įtraukta į Lietuvoje trūkstamų darbuotojų profesijų sąrašą.

Parlamentarai siūlo iš įstatymo išbraukti straipsnį dėl kvotos nustatymo ir naudojimo, pagal kurį į Lietuvą atvykstantiems dirbti užsieniečiams pagal trūkstamų profesijų sąrašą nustatoma metinė kvota, kurią tvirtina socialinės apsaugos ir darbo ministras, suderinęs su vidaus reikalų ministru.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę pareiškė, kad augantis darbo tikslais į Lietuvą atvykstančių užsieniečių srautas kelia grėsmę Lietuvos saugumui, atvykėliais dangstosi priešiškų šalių žvalgyba.

Pasak A. Bilotaitės, dabartiniai teisės aktai leidžia darbdaviams piktnaudžiauti užsieniečių įdarbinimu. Ji pranešė inicijuosianti tarpinstitucinę darbo grupę, kuri parengtų naują laikmečio grėsmes atitinkančią migracijos politikos strategiją.

Lapkričio viduryje išsekus trečiųjų šalių vilkikų vairuotojų įdarbinimo kvotoms, socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas sakė, kad netrukus jos turėtų būti padidintos skiriant dar maždaug 3,5 tūkst. kvotų. Vidaus reikalų ministerija BNS pranešė šiam projektui pastabų ar pasiūlymų neturinti.

Kiek anksčiau Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ skelbė, kad kvotų limitas turi būti padidintas kuo skubiau, kad logistikos sektoriaus veikla iki Naujųjų metų nesutriktų, arba iš viso jų atsisakyti. Vežėjų teigimu, kvotų limitai įmonėms kasmet atneša milijoninių nuostolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Na nežinau nežinau

kokia politine - korupcine - liberalia padugne reikia būti ....

Klpd.

Gal ji jaučia galą valdžioje, kad vieną po kito stumia lietuviams kenksmingus įstatymus?

o

ar dar ta kriminalinės partijos vadovė tebėra seimo pirmininkė,bjauru ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS