Raginimai nevykti į Baltarusiją – nė motais: lietuvius vilioja ir mažesnės dantų implantų kainos | kl.lt

RAGINIMAI NEVYKTI Į BALTARUSIJĄ – NĖ MOTAIS: LIETUVIUS VILIOJA IR MAŽESNĖS DANTŲ IMPLANTŲ KAINOS

  • 84

Medininkų pasienio kontrolės punkte driekiasi automobilių eilės. Dar dešimt dienų į Baltarusiją leidžiama vykti be jokių vizų, praneša LNK.

Lietuvos piliečiai neslepia, kad būtent dėl paskelbto bevizio režimo ir traukia į Baltarusiją.

Vienas žmogus, bestovintis eilėje šiame kontrolės punkte, sakė: „Ilgą laiką dirbau Baltarusijoje, dabar važiuoju į Minską aplankyti savo buvusių partnerių. Naudojuosi proga, kad yra bevizis režimas“ .

Kita moteris atskleidė, kad vyksta pas mamą ir tėtį.

Kitas vyras pasakojo: „Važiuoju dėl dantų implantų. Lietuvoje labai brangu, o man jų reikia daug. Lietuvoje net tris keturis kartus brangiau. Ten vienas implantas kainuoja apie 300 eurų, pas mus kainos siekia iki pusantro tūkst. eurų“. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Lietuviams ir latviams atvykti be vizų į Baltarusiją leista mėnesiui – nuo balandžio 15-osios iki gegužės 15-osios. Iki šio momento per pasienyje veikiančius kontrolės punktus į Baltarusiją išvyko 24 tūkst. Lietuvos piliečių. Kiek mažiau sugrįžo. O pas mus baltarusių atvyko 34 tūkst.

„Medininkų kontrolės punkte srautas yra padidėjęs apie 30 proc., jei lyginant laikotarpius nuo balandžio 1 iki 15 dienos, kai dar nebuvo įvestas bevizis režimas“, – sakė Padvarionių pasienio užkardos vadas Sigitas Valainis.

Nuo Vilniaus stoties iki Minsko stoties kelis kartus per dieną kursuoja ir tarpmiestiniai autobusai. Kad pasienio punkte stovi kur kas daugiau baltarusių nei lietuvių, įsitikino ir patys LNK žurnalistai. Štai iš Baltarusijos į Lietuvą laisvų vietų autobuse nėra.

„Panaikinus Vyriausybės nutarimą dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo, tai ženklesnis Rusijos, Baltarusijos piliečių vykimas pas mus“, – teigė S. Valainis.

Baltarusijai paskelbus bevizį režimą, Valstybės saugumo departamentas perspėjo lietuvius ten nevykti. Mat Baltarusijos žvalgybos tarnybos gali bandyti užverbuoti atvykstančius lietuvius arba panaudoti juos propagandai.

GALERIJA

  • Raginimai nevykti į Baltarusiją – nė motais: lietuvius vilioja ir mažesnės dantų implantų kainos
E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (84)

Jonas

Labai gerai ,vaziuokite,nes lietuvius uždusins kainom .Nori uzdaryti kad žmonės niekur neisvaziuotu tik į Lenkiją.Kada Lietuvoje sumazes kainos iki tokio lygio kaip baltarusijoje,lenkijoje,rusijoje tada nevaziuos Lietuvos žmones niekur.

Aga

Nesenai vaziavau i Baltarusija ( ten mano gimines) tai baltarusiai,zmones kaip zmones, lietuviai gi... pasienietis man:- ko ten lendat, ar gi nematot kad diktatorius tuo tik naudojasi? -gerbiamas, as irgi tuo naudojuos. Kitas, sedi budoj ir visus vykstancius keikia...

Jonas

Bjiauru ziureti i lietuvius kurie siuo metu laksto po susikta baltarusija. Su tokeis bomzais nieko niekada nepasieksi. Slikstynes!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS