Dėl pažeidimų atleidžiamas Technikos priežiūros tarnybos vadovas | kl.lt

DĖL PAŽEIDIMŲ ATLEIDŽIAMAS TECHNIKOS PRIEŽIŪROS TARNYBOS VADOVAS

Dėl pažeidimų Technikos priežiūros tarnyboje, tikrinančioje potencialiai pavojingų įrenginių būklę, atleistas jos vadovas Algirdas Mizaras.

Atšaukti tarnybos vadovą iš pareigų nusprendė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Ministerija yra šios viešosios įstaigos steigėja, A.Mizaras jai vadovavo beveik trejus metus.

„Buvo neužtikrintas vidaus kontrolės sistemos veikimas tiek organizuojant apskaitą, tiek vykdant bankines operacijas, naudojant tarnybinį transportą, tiek kitose srityse, taip pat darbuotojams buvo mokami priedai, viršijantys atlyginimą ir kartais siekiantys net iki 200 procentų“, – BNS pasakojo L.Kukuraitis.

Jo teigimu, situacija tarnyboje buvo prasta dar iki ateinant vadovauti A.Mizarui.

„Jis iš tiesų paveldėjo įsisenėjusias problemas, nėra taip, kad jis jas sukūrė, bet tiesiog su jomis nesusitvarkė“, – sakė ministras.

L.Kukuraitis aiškino, kad bus sprendžiama ir dėl pačios įstaigos funkcijų perdavimo privačiam sektoriui.

„Rinkoje yra privataus kapitalo dalyvių, kurie teikia praktiškai visas tokias pat paslaugas, kyla klausimas, ar valstybė turėtų tuo užsiimti“, – teigė ministras.

Viešosios įstaigos interneto svetainėje nurodoma, kad pagrindinė Technikos priežiūros tarnybos veikla yra potencialiai pavojingų įrenginių techninės būklės tikrinimas, įrenginių atitikties įvertinimas, statybos produktų eksploatacinių savybių pastovumo vertinimas, asmenų ir suvirinimo procesų sertifikavimas, metalinių konstrukcijų ir suvirintųjų sujungimų ardomieji ir neardomieji bandymai.

Kaip pranešė ministerija, sprendimas atšaukti A.Mizarą iš pareigų priimtas remiantis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus išvadomis, taip pat atsižvelgiant į Komisijos dėl galimo direktoriaus darbo drausmės pažeidimo išvadas bei Technikos priežiūros tarnybos valdybos tarnybinius pranešimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A2R2

Įomiai parašyta: "Atleidżiamas", o "paskui atšaukiamas iš areigu"... O tai reiškia,kad jis niekur ir nedings liks dirbti. Kaškas čia ne taip.

Jonas

Nekomentuokit nesąmonių. Technikos priežiūros tarnyba yra komercines paslaugas teikianti įstaiga, pati save išlaikanti ir iš biudžeto negaunanti nei cento. Kas dėl įstaigos statuso. Seniai reikėjo privatizuoti šią įstaigą, bet kol jai vadovavo A.A. Brazausko statytinis, jokie veiksmai nebuvo atliekami. Gal dabar bus įvertinta šį pelningai dirbanti įstaiga ir privatizuota. Jei Soc ministerija yra tokia sociali, tai ji, įvertinus įstaigos akcijas, tas akcijas parduotų įstaigos darbuotojams, nes tai jie šią įstaigą sukūrė ir tiek metų pelningai dirbo, nenaudodami valstybės lėšų. Kita vertus, TPT yra viešoji, nepelno siekianti įstaiga, kurios uždirbtos lėšos naudojamos tik atlyginimams ir įstaigos plėtrai, o ne UAB, kaip kitos įgaliotos įstaigos, kurių uždirbtas pelnas išvažiuoja į užsienį, o ne lieka Lietuvoje. Todėl Lietuvai iš esmės reikėtų turėti tokią įstaiga, tik ne prie SADM, o Ūkio ministerijos, kuri galėtų išnaudoti šios įstaigos potencialą Lietuvos ūkio gerinimui.

cha

ministro draugelio užsakytas straipsniukas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS