Iki 2019-ųjų planuojama pastatyti naują Vaiko raidos centrą | kl.lt

IKI 2019-ŲJŲ PLANUOJAMA PASTATYTI NAUJĄ VAIKO RAIDOS CENTRĄ

  • 0

Iki 2019 metų Vilniaus Santariškių mikrorajone planuojama pastatyti naują Vaiko raidos centrą, skirtą vaikams su psichikos ir protiniais sutrikimais, sako sveikatos apsaugos ministras Juras Požela.

„Mes nusprendėme pasitarę su mūsų specialistais, žmonėmis, dirbančiais Vaiko raidos centre, kad veikiame dviem etapais: grįžtame prie dar anksčiau svarstyto varianto - naujo korpuso statybų, visiškai naujo pastato, kuris bus statomas Santariškių 7, šalia naujo pediatrijos centro. Tai bus 8 tūkst. kv. metrų naujas pastatas, kuriame bus ne tik ligoninė, tačiau taip pat pagal moderniausias technologijas, moderniausias mokslo žinias pastatytas paslaugų centras, kur vaikai turės užimtumo centrus, tėvai, (auginantys) vaikus, turinčius sutrikimus, turės taip vadinamas „atokvėpio“ paslaugas“, - žurnalistams planus Vyriausybėje pristatė ministras.

Anot jo, naujo pastato projektas jau yra parengtas, gauti reikiami leidimai, šiuo metu numatyta 3,5 mln. eurų suma, už kuriuos buvo planuota Vaikų raidos centrui pritaikyti senąjį Vaikų ligoninės pastatą, dar 4 mln. eurų bus skiriami iš Europos Sąjungos lėšų.

„Iš viso projekto vertė tampa 7,5 mln. eurų, ko pakanka visiškai naujo, modernaus korpuso, paremto moderniomis technologijomis, statybai“, - sakė J. Požela.

Jo manymu, statybos galėtų prasidėti šių metų rudenį, o įstaiga pradėtų veikti vėliausiai nuo 2019-ųjų pradžios.

Jis taip pat sako, kad atsisakoma ankstesnių planų iškelti centrą į du atskirus pastatus - numatyta skirti 91 tūkst. eurų dabartinio avarinės būklės pastato Vytauto gatvėje sutvarkymui ir centras čia veiks iki bus pastatytas naujasis.

Šiuo metu Vaiko raidos centras (VRC) dirba avariniame pastate Žvėryne.

Anksčiau planuota, kad 2018 gruodį centras turėtų įsikurti Santariškėse, pertvarkytose Vaikų ligoninės patalpose, pastarajai persikėlus į naujai statomas patalpas.

GALERIJA

  • Iki 2019-ųjų planuojama pastatyti naują Vaiko raidos centrą
A. Ufarto / BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS