Joniškio rajone dėl audros paskelbta ekstremali situacija | kl.lt

JONIŠKIO RAJONE DĖL AUDROS PASKELBTA EKSTREMALI SITUACIJA

  • 0

Joniškio rajone dėl audros pirmadienį paskelbta ekstremali situacija, nurodoma savivaldybės pranešime.

„Ekstremaliosios situacijos paskelbimas – įstatyme numatyta galimybė savivaldybėje imtis visų veiksmų, kad būtų galima likviduoti pasekmes ir į tai įtraukti kitus subjektus, kurie veikia savivaldybėje“, – BNS pirmadienį sakė meras Vitalijus Gailius.

Pasak jo, pirmiausia reikia atlaisvinti gatves, kelius – pašalinti medžius, kurie kelia grėsmę, šakas.

„Tai pat raginame žmones neiti į miškus, nes situacija ten katastrofiška, (...) nelikviduoti medžių patiems. Taip pat užtikriname vandens tiekimą, kitas paslaugas“, – sakė savivaldybės vadovas.

„Ranka išrašinės medikai receptus, jei elektra nebus atstatyta“, – pridūrė jis.

Joniškio rajono savivaldybė taip pat ragina gyventojus apie pastebėtus stichinės audros padarinius pranešti savivaldybės administracijai. Apie tai taip pat galima pranešti Joniškio rajono savivaldybės interneto svetainės formoje „Rūpinuosi Joniškio kraštu“ arba seniūnams.

Hidrometeorologijos tarnyba pirmadienį įspėjo apie daugelyje rajonų prognozuojamą smarkią liūtį ir perkūniją, kai kuriose savivaldybėse fiksuotas uraganinio stiprumo škvalas, stambi kruša. Ugniagesiai mažiausiai 20 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, joniškio rajone, Žagarėje, pirmadienį pranešta apie moters žūtį užvirtus medžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS