Kariniuose mokymuose – daugiau laiko šaudymui ir pilietiniam ugdymui | kl.lt

KARINIUOSE MOKYMUOSE – DAUGIAU LAIKO ŠAUDYMUI IR PILIETINIAM UGDYMUI

  • 0

Šiemet atnaujinta tris mėnesius trunkančių Bazinių karinių mokymų (BKM) programa, daugiau laiko skiriant šaudymo pratyboms ir pilietiniam ugdymui, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

BKM kariai ne tik mokysis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, bet ir lankysis Karinėse oro, jūrų ir sausumos pajėgose.

„BKM karių šaudymo įgūdžiams treniruoti numatyta organizuoti daugiau šaudymo pratybų lauko ir lazerinėje šaudyklose. Maždaug 40 valandų sumažinta užsiėmimų trukmė, daugiau laisvo nuo treniruočių laiko skiriant karių pilietiniam ugdymui, supažindinti su kariuomene, valstybės ir karybos istorija“, - teigiama pranešime.

Baziniai kariniai mokymai trunka dvylika savaičių, jų pabaigoje mokymuose karių įgyti individualūs karybos įgūdžiai tikrinami baigiamosiose laiko pratybose.

Šiemet į Bazinius karinius mokymus planuojama pakviesti daugiau nei 1000 karių. Priimant į Bazinius karinius mokymus pirmenybė teikiama asmenims, pareiškusiems norą tapti profesinės karo tarnybos kariais ir pasirašiusiems profesinės karo tarnybos sutartį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS