Krašto apsaugos ministerija 50 nevyriausybinių organizacijų skyrė 400 tūkst. eurų | kl.lt

KRAŠTO APSAUGOS MINISTERIJA 50 NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ SKYRĖ 400 TŪKST. EURŲ

  • 2

Krašto apsaugos ministerija (KAM) nevyriausybinių organizacijų programoms, susijusioms su pilietinės valios ir atsparumo, pilietinio pasipriešinimo įgūdžių stiprinimu šiemet skyrė 400 tūkst. eurų.

Kaip penktadienį pranešė KAM, šie pinigai skirti 50-čiai su krašto apsauga susijusių organizacijų, kurių veiklas dalinai finansuoja ministerija.

Tarp programų, gavusių finansavimą, yra jaunimo organizacijų iniciatyvos gilinti bendraamžių žinias NATO tema, vienuolika vaikų pilietinio ugdymo stovyklų, tarp jų kurtiesiems, bendruomenių žygiams po svarbias istorines krašto vietoves. Taip pat numatyti šalies savivaldybių seniūnų, diasporos atstovų, nevyriausybinių organizacijų sektoriaus pilietinio pasipriešinimo mokymai.

Ministerija lėšų skyrė mirusių karių šeimų reintegracijai ir bendruomeniškumui stiprinti, taip pat sužeistų karių bendruomenės veiklos programai.

Pinigų skirta filmams apie Joną Žemaitį, Povilą Plechavičių, Lietuvos šaulių sąjungą, straipsniams, tinklalaidėms ir kitoms iniciatyvoms NATO ir partizaninio karo tema.

Anot ministerijos, programose numatyta įtraukti įvairaus amžiaus, tautybių, socialinių grupių asmenis, diasporą.

Iš viso 2024 metais KAM buvo pateikta 110 nevyriausybinių organizacijų paraiškų dėl dalinio programų finansavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

:)))

mus apgins filmai ir stadionas!!!! valio, ner ko nerimaut!!!

Leiskite paklausti

Tai kam tada reikia kelti mokesčius dirbantiems, prisidengiant parama kariuomenei, jei jie iškarto galimai kyšių forma ištratinami užpakaliniams? Gal geriau būtų Ukrainą kokių ginklų ar šaudmenų būtų nupirkę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS